ÖSYM tarafından YGS ve LYS sonuçlarına göre üniversitelere yapılan yerleştirmeler sonucunda Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksekokullardaki bölüm ve programlara yerleşmeye hak kazanan öğrenci sayıları belli oldu. Buna göre, 4 yıllık bölümlerdeki doluluk oranı yüzde 99 olurken 2 yıllık programlardaki doluluk oranı ise yüzde 96'yı aştı.

ÖSYM'nin açıkladığı öğrenci kontenjanları ve yerleştirmelere göre Üniversitemizde lisans düzeyinde açılan 3 bin 357 kontenjanın 3 bin 322'si doldu. Ön lisans düzeyinde ise 2 bin 376 kontenjana 2 bin 295 öğrenci yerleşmeye hak kazandı. Böylece Üniversitemizde öğrenci kontenjanlarının tamamına yakını dolmuş oldu. AİBÜ'de en yüksek puanla öğrenci alan bölüm 484,77273'le Tıp Fakültesi oldu. Diş Hekimliği, Mimarlık, Psikoloji, Hemşirelik, Aşçılık gibi öğrencilerin en çok tercih ettikleri bölümler tamamen doldu. Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği ve Resim-İş Öğretmenliği, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Seramik bölümleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği bölümlerine bu ay sonunda yapılacak özel yetenek sınavlarının sonuçlarına göre öğrenci alınacak. Sınav tarihleri ile başvuru şartları hakkında Üniversitemizin web sayfasından bilgi edinilebilir. Üniversitemize kesin kayıtlar ise 01.09.2014 ile 05.09.2014 tarihleri arasında yapılacak.

AİBÜ rektörü prof. Dr. Hayri Coşkun konuya ilişkin ayrıntılı açıklama yaptı. Coşkun şunları söyledi: Üniversitenin büyüdüğünün bir göstergesi de öğrenci sayısıdır. Öğrenci sayısı itibarıyla son beş senede artmaya devam etmektedir. Bu sene de üniversitemize yeni gelecek öğrenci sayısı ön lisans ve lisanla birlikte 5 bin 617'dir. 1 Eylül'de üniversitemize kayıt olacak bu öğrenciler ve bu rakam ÖSYM tarafından üniversitemize yerleştirilen öğrencilerin sayısını ifade ediyor. Mevcutla birlikte ki mevcut 21 bin olarak kabul ediliyor. Toplamda öğrenci sayımız Eylül'den itibaren 26 bin 617 olacaktır.

Henüz yaz okulu devam ediyor. Sonrasında mezun olacak öğrenciler var. Bunlarla birlikte mevcut öğrenci sayısından düşüş olacak. ÖSYM tarafından 5 bin 617 kişi yerleştirildi dedik ama yabancı öğrenci ve ek kontenjanla gelecek öğrenciler var. Tüm bunlar tamamlandığında yaklaşık 700 öğrenci gelmiş olacak.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında 27 bin belki biraz da üzerinde öğrenci sayısına erişmiş olacağız. Şuanda 3 bin 800 küsur öğrenci mezun verdik. Yeni kabul ettiğimiz 5 bin 617 bu da şu demek yeni açılan birimlere birikim oluyor. Yeni birimlerimiz henüz mezun vermediği için birikim oluyor. Bu da sayıyı 30 bin üzerine taşıyacaktır.

Bu sene yeni açtığımız Zıraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin Tarla Bitkileri bölümüne de öğrenci alıyoruz. Böylece eğitim ve öğretim hayatına başlamış olacak. 11 fakültemiz vara çık olan. 9 fakültemiz eğitim-öğretimi aktif olarak sürdürecek. Gelecek sene de İletişim Fakültesi'nin bir bölümüyle başlama niyetimiz var. Seneye 10 fakültemiz aktif olacak.

Üniversitemizin yeni kurulan birimlerinde öğretim üyesi ihtiyacımız oluyor. Kuruluşunu tamamlamış, oturmuş fakültelerimizde nadiren ihtiyaçlar oluyor. Şuan önemli bir açığımız yok”