Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Programı Eski Bölüm Başkan Doç. Dr. Mehmet Kara'nın Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüne geçti. Yıllardır görev yaptığı Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden ayrılan Doç. Dr. Mehmet Kara için düzenlenen veda yemeğine akademik camianın ve toplumun her kesimden yüzlerce seveni katıldı.

Doç. Dr. Mehmet Kara akademisyenleri birleştirdi. Doç. Dr. Mehmet Kara uzun yıllar çalıştığı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'ndan ayrıldı. Bir dönem Elektronik ve Otomasyon Programı Bölüm Başkanlığı görevini de yürüten Kara için bir otelin salonunda veda yemeği düzenlendi. Yemeğe Bolu Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmet Duran, Türk Ocakları Bolu Şube Başkanı Ercan Üsküp, Türk Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman çok sayıda akademisyen, iş adamı ve idari personel katıldı. Düzenlenen yemekte Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin farklı kademelerinde görev yapan akademisyen ve idari personelin yanı sıra Bolu kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin de yer alması dikkatlerden kaçmadı.

"Bu büyük bir güçtür"

Veda yemeğinde kısa bir konuşma yapan AİBÜ Diş Hekimliği Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmet Duran, Mehmet Kara'nın Bolu'ya ilk geldiğinde kendisine en fazla yardım eden dostlarından biri olduğunu söyleyerek, salonda bulunan kalabalığın yapısına dikkat çekti. Duran, "Şimdi Mehmet Hoca'nın veda yemeğindeyiz. Salona baktığımda her kesimden, her görüşten, farklı düşüncelerden insanların olduğunu görüyorum. Bu gerçekten büyük bir güçtür. Bu tabloyu Mehmet Hoca sevgisi ve hoşgörüsü ile kendisi inşa etmiştir. Biz yeni görevinde Mehmet Kara hocamıza başarılar diliyoruz. Yolu açık olsun" dedi. Prof. Dr. İsmet Duran konuşmasının ardından Doç. Dr. Mehmet Kara'ya Amasya'da Bolu'nun ve AİBÜ'nün temsilcisi olması temennisi ile Köroğlu heykeli hediye etti.

"AİBÜ'nün ve Bolu'nun Amasya'da her zaman bir kapısı olacak"

Prof. Dr. İsmet Duran'dan sonra söz alan Doç. Dr. Mehmet Kara duygu yüklü bir konuşma yaptı. Bolu'ya ilk geldiğinde bavulunun her zaman bir köşede hazır olduğunu söyleyen Kara, zamanla Bolu'ya ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne çok alıştığını, Bolu'yu çok sevdiğini belirtti. Kara, " İlk geldiğimde ne zaman dönerim dediğim Bolu'da çok samimi çok sıcak dostluklar edindim. Görev yaptığım yıllarda başka şehirlere gitmek için bir çok fırsat olmasına rağmen Bolu'da kalmayı tercih ettim. Şimdi kariyerim ve geleceğim açısından daha iyi olduğunu düşündüğüm başka bir görev için ayrılmam gerekiyor. Fakat Amasya'da her zaman bir kardeşiniz ve kapınız var. Lütfen unutmayın" dedi.

Doç. Dr. Mehmet Kara konuşmasının ardından dostlarıyla bol bol sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.