Üniversite öğrencisi kız, Gezi Parkı odaklı olaylarda yaralandıktan 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünü caddede hareketsiz bekleyerek protesto etti.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Müge Karakoç, İzzet Caysal Caddesi'nin trafiğe kapalı bölümünde, Berkin Elvan'ın fotoğrafı ve "Çocuklar uyurken susulur! Ölürken değil" yazılı pankartla hareketsiz bekleyerek eylem başlattı.
Karakoç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaptığının protesto amaçlı olmadığını, sadece vicdanının sesinin dışa vurumu olduğunu söyledi. Berkin Elvan'ın ailesine ve yakınlarına sabır dileyen Karakoç, Türk halkı olarak bugüne kadar çok fazla şey kaybettiğimizi düşünüyorum. İnşallah bundan sonra kazanmaya başlarız çünkü bence birbirimizle alıp veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. İnsanlar zannetmiyorum ki bir şeyler kötüye gitsin, kötü olsun istesin. Bu olayların temel amacı siyaset ise ya da paraysa, kimsenin canı yanmasın, siyaset de para da olmasın. Şahsen ben vatandaş olarak bu şekilde düşünüyorum” diye konuştu.
Karakoç, amacının insanlara bir şey göstermek değil, sadece kendi vicdanını rahatlatmak olduğunu belirterek, Dayanamayacak kadar üşürsem ve bacaklarım çok ağrırsa ve kondisyonum biterse burada durmayı sonlandıracağım” dedi.
Havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle üşüyen Karakoç, çevredeki iş yerlerinden kendisine ikram edilen sıcak kahveyi içerek ısınmaya çalıştı.