3 girişimci üniversite öğrencisi tarafından kurulan bir sanal platformda Bolu ile ilgili merak edilen sorulara cevap aranıyor. Liste 14 ismi ile internette yer alan platformda, Bolu'nun gezilebilecek 21 yeri listelendi. İnternet sitesinde bunun yanı sıra, Bolu ile ilgili merak edilen bilgiler, eski fotoğraflar ile genel ve kültürel özellikleri yer alıyor.

Liste 14 diye isimlendirilen bir internet sitesinde Bolu ile ilgili merak edilen sorulara cevap aranıyor. Abant izzet Baysal Üniversitesinde eğitim gören, Onur Oktay, Bulut Altundal ve Mahir Horozoğlu tarafından hayata geçirilen web sitesinde, tamamen Bolu ve AİBÜ merkezli bir paylaşım yolu izleniyor. Sitede zaman zaman Bolu ile ilgili olarak merak edilen bilgiler de veriliyor.

BOLU'NUN GEZİLECEK YERLERİ

Web sayfasında yer alan bilgilerden birisi ise, Bolu'da Gezilip Görülebilecek 21 Yer” başlığı altında verilen ilin tarihi ve doğal güzellikleri. Bu paylaşımda, siteyi hayata geçiren 3 genç öğrenci, Bolu'nun en merak edilen ve gezilebilecek yerleri hakkında bilgiler aktarmış. Listenin birinci sırasında Bolu'nun Babası olarak bilinen İzzet Baysal'ın anıt mezarını gösteren genç girişimcilerin, böylece okudukları okulun mimarı ve manevi babasına vefa borçlarını ödemeye çalıştıkları görülüyor. Diğer taraftan, Bolu'da Gezilip Görülebilecek 21 Yer listesine sırasıyla, Yukarı Taşhan, Gölköy Baraj Gölü, Gölcük tabiat parkı, Abant Tabiat Parkı, Göynük, Sünnet Gölü, Çubuk Gölü, Şirinyazı Göleti, Yeniçağa Gölü, Mudurnu, Seben, Aladağ Göleti, Dörtdivan, At Yaylası, Yedigöller Milli Parkı, Kartalkaya, Gerede, Akkaya Travertenleri, Kıbrıscık ve Tokad-i Hayrettin Hz. Türbesini gösteren öğrenciler, bu yerler hakkında da detaylı bilgi vermeyi unutmamış. Haber Merkezi