Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği kazanın, üniversiteli genç kızın arkadaşına kızarak direksiyonu kırması sonucu meydana geldiği iddia edildi.

Dün saat 17.00 sıralarında Bursa istikametinden Mudanya'ya gitmekte olan Muhammet Hamza Ustabaş (21) idaresindeki 16 JRM 37 plakalı otomobil, Seyirtepe mevkisinde yoldan çıkarak 40 metre yükseklikten zeytin tarlasına uçtu. Yaklaşık 10 zeytin ağacını deviren araç, bir zeytin ağacına çarparak durabildi. Kazada araçta bulunan Buse Kübra Bingöl (20) olay yerinde, Cansu Günay (19) da kaldırıldığı Bursa Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yaralı sürücü Muhammet Hamza Ustabaş ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan Muhammet Hamza Ustabaş ve hayatını kaybeden Cansu Günay'ın Bursa'daki arkadaşları Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Kübra Buse Bingül'ü ziyarete geldikleri bildirildi.

2 kişinin öldüğü kazada başına aldığı darbeyle yaralanan Muhammet Hamza Ustabaş'ın alınan ifadesinde, "İzzet Baysal Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi olan kız arkadaşım Cansu Günay ile Bursa'ya geldik. Görükle'de üniversite öğrencisi olan arkadaşı Buse Kübra Bingöl'ün evinde bir süre misafir olduk. Görükle'de bir otomobil kiraladım. Mudanya'ya gezmeye gidiyordum. Cansu önde, Buse arkada oturuyordu. Cansu ile yolda tartışmaya başladık. Bu sırada Cansu, direksiyonu tutup çekti. Ben de sağa doğru çevirdiğim için direksiyon hakimiyetini kaybettim" dediği öğrenildi.

TEK HAYALİ ÖĞRETMEN OLMAKTI

Kazada hayatını kaybeden Cansu Günay'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Genç kızın babası Mehmet Günay, annesi Cevahir Günay ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Cansu'nun 5 kardeşin 3'üncüsü olduğu öğrenildi. Ailesi tarafından genç kızın tabutunun üzerine başörtüsü serildi. Cansu Günay'ın cenazesinin yarın sabah uçakla Diyarbakır'a götürüleceği öğrenildi. Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nde okuyan Günay'ın çocukluktan beri öğretmen olmayı hayal ettiği öğrenilirken, polis kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.