Yakalandığı kanser hastalığıyla uzun süredir mücadele eden ve tedavi için bulunduğu ABD'nin Houston kentinde hayata gözlerini yuman Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Karakaş'ı ebediyete uğurlanıyor. Doç. Dr. Alper Karakaş'ın cenazesi Cuma günü (yarın) memleketi Çanakkale'de Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Karakaş'ın vefatı Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) camiasını yasa boğarken mesai arkadaşları, öğrencileri, dostları ve sevenleri tarafından gözyaşlarıyla anıldı.
Doç. Dr. Alper Karakaş için Fen Edebiyat Fakültesi'nde anma programı düzenlendi. Programa, Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Gençer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Coşkun, Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ekrem Gürel ile çok sayıda öğretim elemanı, Fen Edebiyat Fakültesi ile Biyoloji Bölümünün akademisyenleri, öğrencileri ve sevenleri katıldı.
‘ÜNİVERSİTEMİZ ÖNEMLİ BİR BİLİM ADAMINI KAYBETTİ'
Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Gençer, üzüntülerinin çok büyük olduğunu ifade ederek, Doç. Dr. Alper Karakaş'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve Üniversitemiz camiasına sabır ve başsağlığı diledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar ise, Alper Hocamız Hakkın rahmetine kavuştu. Biz onu iyi bir insan olarak biliyoruz, buna şahitlik ediyoruz. İyi bir akademisyen, iyi bir arkadaş, iyi bir dost, iyi bir baba ve iyi bir eş olduğunu biliyoruz. Üniversitemiz önemli bir şahsiyetini kaybetmiştir. Mekanı cennet olsun, geride kalanlara Allah sabır versin” dedi.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Coşkun ise duygulanarak yaptığı konuşmasında, Alper Karakaş'ı geç tanımasına rağmen O'nun kendisi için bir kardeş olduğunu söyledi. Ondan geriye kalanlara sahip çıkacaklarını ifade eden Coşkun, anısını her zaman yaşatacaklarını kaydetti.
Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ekrem Gürel ise, hayatının en zor konuşmalarından birini yaptığını belirterek, Her ölüm erkendir, her ölüm acıdır ve derin bir özlem bırakır geride kalanlara. Gerçekten iyi bir insandı, mekanı cennet olsun. Sevenlerinin ve yakınlarının başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.