Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (GUBYO) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Nursoy, görevinden ayrıldı. GUBYO'da kurucu müdürlük görevi üstlenen Nursoy, 4 yıllık eğitimin verildiği yüksekokula geçtiğimiz yıl Bankacılık ve Finans Bölümü'nün açılmasını sağlamıştı.
Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (GUBYO) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Nursoy, ani bir karar alarak Gerede'deki görevinden ayrıldı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde uzun süredir akademisyen ve yönetici sıfatlarında görev yapan Nursoy, 1992 yılında Gerede Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak uzun bir süre görev yapmış, akademik çalışmalar nedeniyle Bolu Merkez kampüste görev yapmaktayken yeni kurulan Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na Müdür olarak atanarak yeniden Gerede'ye dönmüştü.
Gerede'de bulunduğu süre zarfından GUBYO'ya Bankacılık ve Finans Bölümü'nün açılmasını sağlayan Nursoy, bu sene de 2 bölüm daha kurulması için çalışmalarını sürdürüyordu. Nursoy'un müdürlüğü döneminde ayrıca GUBYO için inşa edilecek yeni binanın avan projeleri tamamlanmış ve proje son şeklini alarak inşaat için her şey hazırlanmıştı.
SAHİP ÇIKIN
Doç. Dr. Mustafa Nursoy'un İstanbul Özel Gelişim Üniversitesi'ne akdemiysen olarak gittiği öğrenildi. Nursoy, bu ani gidişine ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, Gerede bizim için özel bir şehir. Ömrümün uzun bölümü bu güzel ilçede geçti. Bu ani kararım Gerede'deki görevimden memnun olmadığımdan kaynaklı değil. Sadece ileriyi düşünerek İstanbul'a gitme kararı aldım. Netice itibariyle çocuklarımın eğitimini de düşünerek İstanbul Özel Gelişim Üniversitesi'ni seçmeye karar verdim. Gerede'nin üniversite kenti olabilmesi için önemli bir adım atıldı. Geredelilerin Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarına sahip çıkmaları gerekiyor. Çünkü buraya kurulan yüksekokul Gerede'nin yüksekokulu ve bu yüksekokulun geleceği çok iyi. Çalıştık, bazen fazla mesai yaptık, Gerede'mize bir bölüm açmayı başardık. GUBYO Gerede'ye yapılan en önemli yatırımdır. İlerleyen yıllarda çok önemli yerlere gelecek ama dediğim gibi yüksekokula önce yüksekokulun kendi sahipleri Geredeliler sahip çıkmalı” dedi.