Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'un paralel yapıyla bağlantılı olduğu şeklinde yapılan haberlerle ilgili olarak açıklama yapıldı.

AİBÜ Rektörlüğü imzasını taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Akşam Gazetesi'nin 13.04.2015 tarihinde yayınlanan sayısı ve http://www.sabah.com.tr/ internet sitesinde Devletin parasıyla Gülen'e VIP tedavi” başlığıyla yayınlanan ve iftiralardan ibaret, kamuoyunu yanıltıcı yayınlarla ilgili olarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü, kamuoyuyla aşağıdaki hususları paylaşmaktadır: 1. Akşam Gazetesi'nin 13.04.2015 tarihli sayısında ve http://www.sabah.com.tr/ internet sitesinde yer alan haberlerde, Sayın Rektörümüzle ilgili yer alan ifadelerin tamamı yalan ve iftiradan ibarettir.

2. Söz konusu öğretim üyesi ile ilgili daha önce de basında iddialar yer almış ve bunun üzerine başlatılan idari inceleme halen devam etmektedir.

3. Haberde yer alan fotoğrafla ilgili verilen bilgiler de tamamen iftiradan ibarettir. Söz konusu fotoğraf, dönemin öğrenci konseyi başkanının daveti üzerine herhangi bir cemaat, grup veya yapı ile bağlantısı olmayan, öğrenci temsilcilerinin ve hemen her kesimden öğrencilerin bulunduğu bir ortamda çekilmiştir. Öğrencilerimizin talep, sorun ve düşüncelerinin sosyal ve serbest bir ortamda paylaşılması amacıyla yapılan davet, farklı fikir ve düşüncedeki öğrencilerin birbirini daha iyi anlaması, öğrencilerin kavga ortamından uzak kalması için iyi niyetli bir çağrıdan ibarettir. Fotoğrafın hayal mahsulü iddialarla çarpıtılması ve konunun paralel yapı ile ilintilendirilmesi, basın ahlak ve meslek ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.

4. Devletimizin, paralel yapıyla olan mücadelesini fırsat bilen bazı çevrelerin, bu mücadeleyi istismar ederek Rektörümüz Prof.Dr.Hayri Coşkun ve Üniversitemiz yönetimine karşı iftira kampanyası içerisinde oldukları bilinmektedir. Asılsız ve gerçek dışı haberler üretmek suretiyle kamuoyu nezdinde üniversitemiz yönetimini yıpratmaya yönelik bu tür girişimler hukuki çerçevede karşılığını bulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Haber Merkezi