Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde(ODTÜ) namaz kılmak isteyen öğrencilere yapılan saldırı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) protesto edildi.

AİBÜ Öğrenci Konseyi düzenlediği protesto eylemine, bir çok öğrenci topluluğunun yanı sıra Memur-Sen,Eğitim-Bir-Sen, Genç Memur-Sen Bolu Şubeleri, Bolu Ülkü Ocakları, Türk Ocakları, Anadolu Gençlik DerneğiBolu Şubesi, Üniak,öğretim üyeleri ve personel de destek verdi.

AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı yaptığı basın açıklamasında,“Geçtiğimiz günlerde ODTÜ'de yaşanan İslam düşmanlığına şahit olduk. %99'u Müslüman olan bir ülkenin eğitim yuvasında namaz kılma özgürlüğüne tahammül edemeyenlerin çığırtkanlıklarını hayretler içerisinde izledik ve bugün burada yaşanan bu insanlık dışı olayın seyircisi kalmadığımızı göstermek için toplandık.” diye konuştu. Dün 28 Şubat'ta ana-babalarauygulanan senaryobugün peşlerinden gelen çocuklarına oynanmak isteniyor.” diyen Saygılı, milli ve manevi değerler üzerinden saldırılara maruz bırakılarak üniversite gençliğinin karanlık oyunlara çekilmek istendiğine dikkat çekti. Saygılı, Bizler, asla bu kirli oyunlara gelmeyecek,aslımıza ve neslimize yakışır bir biçimde doğruyu daima haykıracağız” dedi.

YEREL İNTERNET SİTESİNE TEPKİ

Demokratik bir şekilde yaptıkları eylemi bir internet sitesinde çarpıtarak aktarılmasına tepki gösteren Saygılı, ODTÜ'de namaz kılan insanlar tekme tokat dövüldü. Özgürlükten bahsedilen bu ülkede, her türlü inanç özgürlüğü varken neden söz konusu Müslümanlık ve namaz olduğunda her zaman bir engelle karşılaşılıyor ve yaptırımlarla bir takım kirli söylemlerle karşımızda duruluyor? Bu protesto bu amaçla yapılıyor. Burada birlikteliğimiz, bu kötü zihniyetler karşısında dimdik duruşu sergilemektedir. Bugün buradaki topluluk ÖDTÜ'de saldırıya uğrayan öğrencilere destek olduklarını ve bu tür çirkin saldırıların karşısında olduklarını en güzel şekilde göstermişlerdir” diye konuştu. Saygılı, açıklamasının sonunda Memur-Sen,Eğitim-Bir-Sen, Genç Memur-Sen Bolu Şubeleri, Bolu Ülkü Ocakları, Türk Ocakları, Anadolu Gençlik DerneğiBolu Şubesi,Üniak ve öğrencilere desteklerinden dolayı teşekkür etti. Haber Merkezi