19 hafta boyunca devam eden, tarih, kültür ve sosyal gelişmeyi esas alan, öğrencilerin örgün biçimde aldıkları formasyona ilave olarak evrensel olan bilimi bütüncül bir şekilde okuma ve değerlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'un öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Öğrenci Kültürel Gelişim Programı' dönem sonu değerlendirme toplantısı ile tatile girdi.

Özel Haber: Emrah ÖGET

Bilimsel anlamda özgün tanım ve yorumlar üreterek öğrencilerin farklı bakış açıları geliştirmelerine katkı sağlamak, medeniyet ve kültürümüzün biriktirdiği engin mirası, Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği münevverler, onların düşünceleri ve bilime yaptıkları katkıları öğrenmek, yüzyıllar önce yaşamış bu isimlerin idrak ve ufuk kanallarını analiz ederek bilim ve bilimsel çalışmanın önemini kavramak hedefi ile düzenlenen programa 19 hafta boyunca toplamda 620 farklı öğrencinin katılımı sağlandı. Ayrıca programlara 13 akademisyen konuk oldu ve 14 öğrenci sunumu gerçekleştirildi.

19 HAFTA BOYUNCA YAPILAN BAZI KONFERANSLAR

19 hafta boyunca devam eden programda öğrencilerin konferanslarının yanı sıra, Bolu Eski Valisi Ahmet Zahteroğulları tarafından ‘Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye', Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından ‘Şehirlerin İmarında Tarihin Önemi ve Kültürel Değerlerin Yaşatılması', Ünlü Tarihçi Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil tarafından ‘Osmanlıyı Doğru Anlamak', Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yazar Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen tarafından ‘Gençlik ve Geleceğimiz', AİBÜ Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ocak tarafından ‘Büyük Selçuklu İmparatorluğu' ve ‘Nizamiye Medreseleri ve Kadın Alimler', AİBÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Süme tarafından ‘Osmanlı İmparatorluğunun Kuruluşu', Yrd. Doç. Dr. Levent Düzcü tarafından ‘Çanakkale Zaferi, Cephe, Şehir ve İnsan', AİBÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Özkan tarafından ‘Asrın Beyin Cerrahisi Prof. Dr. Gazi Yaşargil', ODTÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz tarafından ‘Cern ve Bir Evren Bulmacası', AİBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulnaser Kaadan tarafından ‘Müslüman Cerrahların Öncüsü; Zehravi', AİBÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamit Coşkun tarafından ‘Dil Öğrenme ve Motivasyon', Türkiye Bilimler Akademisi Şeref Üyesi Prof. Dr. Özer Bekaroğlu tarafından ‘Bilim ve Teknoloji Politikası Yapım ve Yönetimi, Ülke İçin Önemi' başlıklı konferanslar verildi.

Okulların tatile girmesi ile ara verilecek olan Öğrenci Kültürel Gelişim Programı'nın 20. Haftasında AİBÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Akyüz tarafından Sonuç ve Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ayrıca anket aracılığı ile programa katılan öğrencilerin görüş ve önerileri alındı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Bolu'ya ziyareti nedeni ile programa katılamadı. Program bitiminde programa en çok katılım gösteren öğrencilere teşekkür belgesi verildi.