Rektör adayı Prof. Dr. Elif Yücetürk'ün iddialarının yerel basına yansıması sonrası AİBÜ Rektörlüğü tarafından iddialarla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Üniversitemizde 9 Ocak 2014'te yapılacak olan Rektörlük seçimlerinde Rektör Adayı olan Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Elif Yücetürk'ün basına yansıyan asılsız ve haksız suçlamalar içeren açıklamaları üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur” ifadelerine yer verildi.

AİBÜ Rektörlüğü tarafından yaklaşan Rektörlük seçimleri ortaya atılan iddialara cevap geldi. Rektör adaylarından Prof. Elif Yücetürk tarafından ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama yapan AİBÜ Rektörlüğü şu ifadeleri kullandı;

Üniversitemizde 9 Ocak 2014'te yapılacak olan Rektörlük seçimlerinde Rektör Adayı olan Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Elif Yücetürk'ün basına yansıyan asılsız ve haksız suçlamalar içeren açıklamaları üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.

Prof. Dr. Emine Elif Yücetürk'ün duygusal yıldırma (mobbing), haksız uygulamalar ve yönetim anlayışı ile ilgili yaptığı açıklamalar, bazı basın ve yayın organlarında haber olarak yer almıştır. Seçime birkaç gün kala yapılan bu açıklamalar oldukça manidardır. Adı geçen öğretim üyesi, 04.05.2010-08.11.2013 tarihleri arasında Şehir ve Üniversite İşbirliğinin Geliştirilmesi alanında Rektör Danışmanı olarak ve 07.06.2011-15.11.2013 tarihleri arasında da Mengen Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Senato Üyesi olarak görev yapmıştır. Bu görevlerinden, seçime iki ay kala ayrılmıştır.

Adayın öne sürdüğü hususlarla ilgili olarak gerek bireysel şikâyet mekanizmaları, gerekse de idari ve hukuki başvuru yollar açık olup, somut bir olay olması durumunda ilgili mekanizmaların harekete geçirilmesi mümkündür.

Üniversitemiz yönetimi, bütün paydaşları ile birlikte üniversitemizde eğitim-öğretimin kalitesini geliştirmek, araştırma-geliştirme kapasitesini artırmak ve toplumsal hizmet kalitesini en iyi seviyeye getirmek için büyük bir gayret, özveri ve anlayış ile çalışmaktadır. Üniversitemizdeki bütün iş ve işlemler Yükseköğretim Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülmektedir.