Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığının ‘Bolu'dan Gelibolu'ya' adıyla düzenlediği organizasyonla 200 öğrenci Çanakkale'ye gitti. Çanakkale Şehitler abidesi başta olmak Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını kapsayan ziyarette öğrenciler, Çanakkale müdafaasıyla destan yazan aziz şehitlerimizin ruhlarına kabirleri başında Fatiha okudular.

AİBÜ Öğrencilerine seyahatte, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ve AİBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Lüleci de eşlik etti. Şehitlerimizi saygı ve hürmetle selamlayan Öğrenciler, Böyle bir etkinlik düzenleyerek ecdadımızı daha yakından tanıma fırsatı sunan Öğrenci Konseyi Başkanlığına Teşekkür ediyoruz” dediler.

AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı ise, AİBÜ Öğrenci Konseyi olarak Çanakkale'de bulunmaktan, şanlı ecdadımızın yanı başlarında bulunmaktan büyük bir manevi haz ve mutluluk duyuyoruz. Böyle bir etkinliği düzenlemede bizde destek olan Belediye Başkanlığımız ve Rektörlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi. Haber Merkezi