AİBÜ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı mezunlarını verdi. Gölköy Kampüsünde düzenlenen törene mezun olan öğrencilerin yanı sıra veliler de katıldı. Mezuniyet gününde Bolu Kalkınma ve tanıtma Vakfı da hazırladığı 2 bin 500 kişilik menüyle öğrencilere veda yemeği verdi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2014 yılı mezunlarını da hayata uğurladı. Üniversitenin Gölköy Kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenine öğrenciler, aileleri ve öğretim üyeleri katıldı.
Mezuniyet gününde Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı da artık gelenek haline gelen veda yemeğini verdi. Kampüs alanında öğrencilere, velilere ve öğretim üyelerine dağıtılan tavuk döner, pilav, tatlı ve ayrandan oluşan menüye ilgi de yoğun oldu.
Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar, öğrencilerin Bolu'yu hep iyi hatırlamaları ve özlemeleri için akıllarda iyi bir iz bırakabilmek için vakıf tarafından bu yemeğin organize edildiğini belirtti. Namdar, Burada eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerimizin yeni bir düzene girecekleri düşüncesiyle Bolu'dan güzel ayrılsınlar amacıyla bu faaliyeti düzenliyoruz. Öğrencilere verilen bir görev var. Bu ülkenin cumhuriyetini, tarihi ile ilgili gelenek ve göreneklerini yaşatma ve geleceğe yönelik bu ülkeyi refaha götürecek şekilde yaşatmak üzere yola çıkmış oluyorlar. Ayakları üzerinde durabilmeleri için yeni bir sistem içine girmek zorundalar. Onlardan çok şey bekliyoruz. Onlara güle güle de derken daha iyi bir gelecekte Atatürk ilkelerini yaşatacak ve İzzet Baysal felsefesini unutmayacak şekilde aldıkları bilgileri hayata üretici olarak geçirmeleri temennisinde bulunuyoruz. Gittikleri yerlerde Bolu'yu unutmamalarını istiyoruz. 4 yıldan fazla kalan öğrenciler vardır bu süreç içinde belki olumlu olumsuz birçok olay yaşamış olabilirler ama olumsuzları bir tarafa atıp olumluları hayatta hatırlamalarını istiyoruz” dedi.
AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar da Bolu kalkınma ve tanıtma Vakfı'nın her geleneksel olarak verdiği yemeğe bu sene de öğrenci ve velilerden yoğun ilgi geldiğini belirterek Çok yoğun bir talep var. Bizler de vakfa ve yemeğin verilmesinde katkısı olanlara çok teşekkür ediyoruz. Velilerimiz de hem hayırların efendisi İzzet Baysal hem Bolu ile ilgili güzel düşüncelere sahip oluyorlar bu vesileyle. Böyle bir Güle güle yemeği vermek de son derece anlamlı bu yüzden. Bu inşallah artarak devam edecektir” diye konuştu.
Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı bu yıl sadece Gölköy kampüsünde yapılan mezuniyet töreni için 2 bin 500 kişilik yemek verdi. Vakıf daha önce de 30 Mayıs'ta üniversitenin şehir merkezinde bulunan Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mezuniyet töreninde de bin 500 kişilik yemek organize etmişti.