Abant İzzet Baysal Üniversitesi(AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, üniversitemizde eğitim görecek yabancı öğrencilere Türkçe öğretmeyi hedefleyen ve bu yıl ilk kez eğitim verilmeye başlanan Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi'ndeki (TÖMER) öğrencilerle bir araya geldi.

AİBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesindeki TÖMER'de öğrencileri ders sırasında ziyaret eden Rektör Coşkun, 20 yabancı öğrenciyle sohbet etti. Öğrencilere nereli olduklarını ve hangi bölümlerde eğitim göreceklerini soran Rektör Coşkun, öğrencilerin cevaplarını tek tek dinledi. Yaklaşık 1 aydır Türkçe eğitimi alan öğrencilerin dille ilgili günlük yaşamlarında zorluk yaşayıp yaşamadıklarıyla da ilgilenen Coşkun, öğrencilerin her türlü sıkıntılarını Rektörlüğe iletebileceklerini söyledi. Sohbet sırasında TÖMER'in üniversitemiz için önemine değinen Coşkun, gelecek yıllarda merkeze daha çok öğrenci almayı hedeflediklerini söyledi. Ziyarette, TÖMER Müdürü ve Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Halit Karatay, TÖMER Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Başak Ümit Bozkurt ve Nurettin Kartallıoğlu ile okutmanlar Hilal Günay ve Haluk Güngör de Rektör Coşkun'a eşlik ettiler.

2013-2014 eğitim öğretim döneminde ilk kez öğrenci almaya başlayan TÖMER'de; Rusya, Kırgızistan, Azerbaycan, Afganistan, Moldova, Gana, Gine, Mozambik, Tunus, Maldivler, Ruanda, Bangladeş, Endonezya, Madagaskar ve Gine Bissau'dan 20 yabancı öğrenci eğitim görüyor. Merkezde yaklaşık 1 yıl Türkçe eğitimi alacak öğrenciler daha sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin Mimarlık, Diş Hekimliği, Tarih, Bilgisayar Öğretmenliği, İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Hemşirelik, Çevre Mühendisliği, Biyoloji, Psikoloji ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümlerinde okuyacaklar.