Ülkü Ocakları Bolu Şubesi ve AİBÜ Türk Dünyası tarafından 18 Mayıs tarihinde düzenlenen 'Ülkü Ocakları 1. Gençlik Çalıştayı' meyvelerini vermeye başladı. Çalıştay sonucunda Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde faaliyet gösteren AİBÜ Türk Dünyası Topluluğu, Türk Yurdu Topluluğu ve Ahmet Yesevi Topluluğu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Gençlik Platform'nu oluşturdu.

AİBÜ Rektörlüğü önünde bir basın açıklaması yaparak kamuoyuna duyurulan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Gençlik Platformu, AİBÜ'lü öğrencilerin dertleri yakından takip edilecek. Platform adına AİBÜ Türk Dünyası Topluluk Başkanı Furkan Şahin, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında 18 Mayıs tarihinde gerçekleştirdikleri kurultayla Bolu'daki öğrencilerin yaşadığı sorunları tespit ettiklerini söyleyen Furkan Şahin, 'Bolu'da öğrenci olmak' konulu olan çalıştayın sonunda Bolu'daki öğrencilerin düzeltilmesini istedikleri 5 farklı sorunu tespit ettiklerini belirtti. Şahin Yapılan Çalıştay da ulaşım, esnaf- öğrenci sorunları, sosyal- kültürel sorunlar, barınma sorunu ve Terör sorunu olmak üzere öğrenci arkadaşlarımız en çok bu 5 sorundan muztarip olduklarını belirtmektedir. Bu sorunlar üniversitemizin topluluk başkanları ve üyeleri tarafından görüşülmüş çözümleri ise belirlenmiştir. Bugün bir kez belirtmek isteriz, bizler hiçbir siyasi ve ideolojik menfaat gütmeksizin bu sorunların takipçisi ve çözüm arayıcısı olacağız” dedi.

“ÖĞRENCİ KONSEYİ GÖREVİNİ YERİNE GETİREMEMEKTEDİR”

Basın açıklamasına Öğrenci Konseyi'nin görevini yerine getiremediği şeklindeki eleştirileriyle devam Furkan Şahin, Öğrenci Konseyi maalesef AİBÜ'deki tüm öğrencileri layıkıyla temsil edememekte, görevini yerine getirememektedir. Geçen hafta yaptığımız çalıştay sonucunda ortak bir karar alarak üniversitemiz öğrencilerini ve topluluklarını temsilen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Gençlik Platformu'nu kurmuş bulunmaktayız. Bu platformun amacı öğrenci sorunlarını okul yönetimine bildirmek ve çözüm üretmek, toplulukların etkinliklerine katılımı arttırmak ve daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu. Haber Merkezi