Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Hoş Geldin Yemeği' bu yıl da öğrencilere sunuldu. AİBÜ'ye yeni kayıt yaptıran binlerce öğrenci, vakfın hazırladığı yemeği yedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler için her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Hoş Geldin Yemeği' bu yıl da Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı tarafından organize edildi.

AMAÇ, BOLU'NUN TANITIMI

Okula kayıt yaptıran binlerce öğrencinin kendisini evinde hissetmesi, Bolu misafirperverliğinin öğrencilere ve velilerine tanıtılması için organize edilen yemeğin 5 bin kişilik olduğunu belirten Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar Biz Bolu'ya yeni gelen öğrencilerin hem Bolu şehrini tanımaları hem Bolu şehri insanın üniversite öğrencisine karşı davranış özelliği nedir bunu bir anlamda tanımasını istedik” dedi.

5 BİN KİŞİLİK YEMEK

Namdar, Geleneksel hale getirdiğiniz bu yemek akademik yılın başlangıcı ile mezuniyet töreninde verilmeye devam ediyor. Bu yılki akademik yılının açılışı 13 Ekim'de olacak dendiğinde öğrenci sayısı olarak 5 bin öğrenci sayısı verdiler. Biz 5 bin kişiye ait yemek hazırladık. Yemeğimizde bir anlamda belli dönerimiz oluyor. Pirinç pilavımız oluyor. Tulumba tatlısı ayran ve su oluyor. Şu anda öğrenciler fakültelerden çıkış saatler olmadığı için kesik kesik geliyorlar. Baya bir rağbet var. Bir kısım öğrencinin belki haberi olmuyor bilemiyorum. Şimdi şöyle düşünüyoruz; vakıf olarakta düşündüğümüz olay, başından bu tarafa 10. yıldır veriyoruz bunu. Şimdi ilköğretim, ortaöğretim, lise belli bir maratona çıkmış insanlar öğrenciler belli bir koşuşturmanın sonucunda arzu ettikleri umut ettikleri hem ailenin hem kendilerinin umut ettikleri bir fakülteyi kazanma şanslarının sevinci mutluluğu içinde. Biz Bolu'ya yeni gelen öğrencilerin hem Bolu şehrini tanımaları hem Bolu şehri insanın üniversite öğrencisine karşı davranış özelliği nedir bunu bir anlamda tanıması hem de hoş geldin adıyla bu yemeği düzenledik. İnşallah bu konuda görev alan arkadaşlarımız aynı geleneği devam ettirirler diliyoruz”