Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) 2015-2016 Güz Dönemi Ders Kayıtları dün itibariyle başladı. Ders kayıtlarının başlaması ile birlikte Bilgi Yönetim Sistemine (BYS) girip kayıtlarını gerçekleştirmek isteyen öğrenciler sitede yoğunluğa sebep oluyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AİBÜ Sosyal Medya: "Ders kayıtlarının başlaması ile birlikte Bilgi Yönetim Sisteminde yoğunluk oluşmaya başladı. Zaman zaman sitede bir işlem yapmak neredeyse imkansız hale geliyor. Her dönem yaşanan bu sorun ne yazık ki kesin bir çözüme kavuşturulamadı. Sisteme giriş için gerekli şifrelerini unutan öğrenciler ise öğrenci işlerine ulaşmakta güçlük yaşadığı için ders kayıtlarını gerçekleştirmekte sıkıntı yaşıyorlar. Her yıl yeni kayıt döneminde ve ders kayıtları döneminde bilgi almak için üniversitenin farklı birimlerine ulaşmaya çalışan öğrenciler maalesef telefon başında saatlerce bekletiliyorlar. Birçok öğrenci fakülte sekreterliklerine ve ya öğrenci işlerine ulaşmakta güçlük yaşadığını, sorularının cevaplarını net olarak alamadıklarını ve bazen de sürekli başka kişilere aktarılarak sorunun geçiştirildiğini hesaplarımıza ulaşarak belirtmektedir. Öğrencilerimizin sorun yaşamamaları için elimizden geleni yapıyoruz ancak yetersiz kaldığımız ve üniversitenin devreye girmesi gereken birçok konu var. Umarız idari birimlerdeki sorunlar kısa sürede çözüme kavuşturulur ve öğrencilerin mağduriyet yaşamalarının önüne geçilir." dedi.

Ayrıca bayram tatilinin uzatılmasına dikkat çeken AİBÜ Sosyal Medya kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, 21 Eylül'den itibaren 2,5 gün idari izinli sayılacağını, bu sebeple ders kayıtlarının devam edeceği 21-22 eylül tarihlerindeüniversitede çalışan idari personelin de izinli sayılacağı içinöğrencilerin bys.ibu.edu.tr ile ilgili şifre ve diğer sorunlarını öğrenci işleri ve ya diğer birimlere ulaşıp haftasonuna kadarçözmeleri önem taşıdığını ve aksi takdirdetatil günlerindeöğrencilerin şifre sorunu ve ya yaşanabilecek diğer sorunlar sebebiyle personelizinli olduğu için üniversite birimlerine ulaşamayacaklarını belirtti.

Ders kayıtları ve harç miktarları ile ilgili bilgi edinmek isteyen öğrenciler oidb.ibu.edu.tr adresini takip edebilirler. Ayrıca ilk şifre oluştururken problem yaşayanlar ya da şifrelerini sıfırlatmak isteyenler:(0374) 254 10 00 / 1158- 1160- 1161 nolu telefonlardan işlemlerini yapabilirler.Haber Merkezi