Liderlik ve iletişim uzmanı, yönetim danışmanı Ahmet Şerif İzgören, AİBÜ'de verdiği seminerde katılımcıları bazen güldürdü, bazen de kulaklara küpe olacak sözlerle başarı” eğitimi verdi.

AİBÜ Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen seminere katılmak için ilimize gelen İzgören Akademi Kurucu Başkanı Ahmet Şerif İzgören, ‘Neden' konulu seminer verdi. Bordo salonda gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren seminere yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Katılımcılar salonda yer bulamazken, çok sayıda izleyici de sahnede oturmak zorunda kaldı. Seminerde liderlik ve iletişim uzmanı İzgören, Emek, iş ahlakı, bilgi, girişimcilik, karakter ve iyilik” kavramları ile eğitimin önemiyle ilgili birbirinden ilginç ve anlamlı hayat hikayeleri anlattı. Daha önceden kendisini tanımayanlar için kısa hayat geçmişini anlatarak konuşmasına başlayan Ahmet Şerif İzgören, anlatım tarzı ve verdiği örneklerle, hayata farklı bir açıdan bakılması ve olumsuz düşüncelerden uzak bir hayat yaşanılması gerektiğini belirtti.

Seminer boyunca zaman zaman katılımcıları güldüren zaman zaman da kulaklara küpe olacak öğütler veren İzgören, başarıya giden yolun insanın hayal gücü ile sınırlı olduğunu söyledi. İzgören, Hangi işi yaparsan yap, bir neden için mücadele etmelisin. Bilgiye ulaşmak için çaba harcamalı ve bilgiye yatırım yapmalısın. Her şey hayal kurmakla başlar. Hayatına ve çalıştığın işyerine değer katmalı, yoksa o işi yapmaktan vazgeçmelisin” dedi. Konuşmasında yer yer Türkiye'deki iş hayatının zorlukları ve aksaklıkları hakkında da bilgiler vere İzgören, firmaların üst düzey yöneticilerinin alt kesimlerde çalışan işçi sınıfının dertlerinden haberlerinin olmadığına dikkat çekti.

Bilgi ve tecrübelerini de katılımcılar ile paylaşan İzgören, Türkiye'deki, dürüstlük”, iş kalitesi” ve girişimcilik” değerlerini eğitimler vasıtasıyla yaymayı hedeflediklerini ifade ederek bu kapsamda, iki temel ilkesi yurt sevgisi” ve hoşgörü” olan Türkiye Uğur Böcekleri Projesi'ni başlattıklarını söyledi.

Uğur böcekleri projesi kapsamında yaptıkları faaliyetleri de sıralayan izgören, proje gönüllülerinin ücretsiz olarak yüz binlerce kişiye eğitim verdiğini anlattı. İzgören, bazı insanların başarı hikayelerini de katılımcılarla paylaşarak, önemli olan konunun, başarı değil, hedefler olduğuna dikkat çekerek, hayatta başarıya ulaşamamış fakat çok sevilmiş insanlar olduğuna dikkat çekti. Seminerin sonunda İzgören'e, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet bahar ve Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. İzgören, seminerin ardından kitaplarını imzaladı. Haber Merkezi