Mahmut Alan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yönetimini, PKK'ya açık destek veren öğrenci topluluklarının faaliyetlerine izin vermekle suçladı ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Mahmut Alan; AİBÜ Yönetimi, Kitap Topluluğu, AİBÜ Dödef Sayfası ve Yöneticileri'ne, terörle mücadele konularına muhalefet, İzzet Baysal'ın adını kirletmek, şehitlere ve Bolu halkına hakaretten dolayı suç duyurusunda bulundu.

Alan, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu dilekçede şu ifadelere yer verdi; Şehit verdiğimiz şu günlerde üniversitede kurulmuş olan ve devamlı huzur bozan bir topluluk olarak bilinen kitap topluluğu, PKK'ya açık destek veren ve konserlerine katılan Erol Berxwedan isimli şahsa AİBÜ'de konser verdirmek istemiş ve halkın tepkisini çekmiştir. Halkımızın geçirdiği hassas bir dönemde bu konser yapılarak halkı provoke etmek istemişler ve maalesef üniversite yönetimi buna izin vermiştir. Ayrıca yaklaşık 3 senedir Abant İzzet Baysal-dödef isimli sayfadan devamlı PKK propagandası yapılarak değerli büyüğümüz İzzet Baysal ismi de kirletilmektedir. Bu sayfalardan, AİBÜ yönetiminden, kitap topluluğundan şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını aziz şehitlerimizden aldığım güçle arz ve talep ediyorum” Haber Merkezi