Ülkemize Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) çalışmaları ve katkılarıyla Çağdaş Seramik Müzesi kuruluyor. AİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen 1'inci Uluslararası Çağdaş Seramik Sergisi açıldı. 40'ı yabancı 145 sanatçının emeğiyle hazırlanan sergideki eserlerle yeni bir müze kurulacak.
AİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki sergide ülkemiz başta olmak üzere Almanya, Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Hollanda, İskoçya, Japonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Malezya, Slovenya, İsrail, Rusya ve KKTC'den 40'ı yabancı 145 sanatçının eserleri yer alıyor.
Kültürler arası sanat köprüsü kurmak, Bolu'yu uluslararası alanda tanıtmak ve ülkemize çağdaş seramik müzesi kazandırmak amaçlarıyla düzenlenen serginin açılışına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Gencer ile Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu ve Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ile akademisyenler, sanatçılar ve öğrenciler katıldı. Sergi, Nisan ayı boyunca AİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda gezilebilir.