Türk Dünyası Topluluğu Danışman hocası Yrd. Doç. Dr. Hamdi Zengilbal, AİBÜ'de son zamanlarda öğrenciler arasında yaşanan gerileme değinerek, bölücü terör örgütü sempatizanı olduğu iddia edilen öğrenciler hakkında açıklamalarda bulundu. Yönetmeliğin uygulanması gerektiğini belirten Zenginbal, Taviz verirsen, diğeri de ister, önünü alamazsın” dedi.

HABER; HAKAN AYDIN

AİBÜ'de son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili açıklamada bulunan Türk Dünyası Topluluğu Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Hamdi Zengilbal, AİBÜ yönetimine çağrıda bulundu. Üniversitede düzenin sağlanması için yönetmeliğin bulunduğunu belirten Zenginbal, yönetmelik dışı hareket eden öğrencilerin hukuki çerçeve içerisinde cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Zenginbal yaptığı açıklamada, Üniversitede mevcut olan öğrencilerin uymak zorunda oldukları yönetmelik var. Huzuru bulmanın yolu, bu yönetmeliğin dışına çıkmamak. Ona uymak zorundayız. Siz öğrenci topluluğu iseniz, öğrenci topluluğu gibi davranacaksınız. Öğrenci yönetmeliğinde şu vardır, hiçbir siyasi partinin faaliyetlerine girmemek, hiçbir siyasi partinin uzantısı olmamak. Uzantısı olanlar varsa, bu tip gösterilerde bulunanlar varsa bunlar yönetmelik doğrultusunda hareket edilerek cezalandırılması gerekir. ‘Açılım süreci var, zarar verecek' gibi bir düşünce olamaz. Yönetmeliğin dışına çıkarsak, sıkıntıya gireriz. Biz ne çektiysek şucu, bucu olmaktan çektik. Ben şucu, bucu değilim, ben Türk milliyetçisiyim. Bunun bir adım öteye gitmesi için var gücümle çalışıyorum, çalışmaya da devam edeceğim. İçimizde solcu olacak, sağcı olacak, olacak efendim. Ama bunlar bir hedefte buluşurlarsa olacak. O da büyük müreffeh, bağımsız Türkiye'de el birleşiyorlarsa, orda varım. Ama bu eli itenler varsa, orada yokum ve onların cezalandırılması hukuki ölçüde istiyorum. Üniversitemizde binlerce öğrenci var, onların eğitim öğretimini aksatan varsa, bu bizim ocak öğrencilerimiz de dahil cezalandırılmaları lazım. Türk Bayrağına saygısızlık yapıyorsa, kusura bakmayın Türk Bayrağı milletin, onların da yasalar doğrultusunda cezalandırılmasını istiyorum. Göz yummamak lazım. Ona taviz verirsen diğeri de taviz ister, onun da önünü alamazsınız” ifadelerini kullandı.