Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yeniden AİBÜ Rektörlük görevine getirilen Prof. Dr. Hayri Coşkun, mesaj yayınladı. Coşkun yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı;
Kurulduğu günden itibaren hızla büyüyen, akademik ve idari kadrosunun özverili gayretleri ile eğitime gönül vermiş hayırseverlerden aldığı güçle ülkemiz yükseköğreniminde müstesna bir yer edinen Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin rektörlük görevi; öğretim üyelerimizin desteği, Yüksek Öğretim Kurulu'nun önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile şahsımıza yeniden tevdi edildi.
Son dört yılda, üniversitemizin kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyacağı strateji, hedef ve projelerin tespiti ve YÖK ve diğer kurumlar nezdinde yürütülen yüksek öğrenimi yeniden yapılandırma çalışmalarını dikkate alarak, sayısı yirmiyi bulan büyük projeleri hayata geçirdik. Bilimsel çalışmalarda tüm uygulama mekânlarını yeniden donatırken, müfredat içeriklerini zenginleştirip yeni lisans ve lisansüstü programları açarak üniversitemizin kalite standardını yükseltmeye odaklandık.
Üniversitemizin kurumsal itibarı başta olmak üzere maddi ve manevi faydasını her türlü amacın üstünde tutarak şehir, bölge ve ülkemizin kalkınmasının temel önceliklerini esas alan çalışmalarımızın sonucunda, üniversitemiz yeniden büyüme dönemine girdi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ni önümüzdeki yeni dönemde; dört yıldır sergilediğimiz yönetim anlayışı ve hassasiyetlerle, niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeye dönüştürecek çalışmalar ve uluslararasılaşma faaliyetlerine ağırlık vermek suretiyle daha büyük hedeflere taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Sadece eğitim öğretim ve araştırma misyonlarını yerine getiren bir üniversite değil, topluma değer üreten bireyler yetiştiren ve topluma değer üreten araştırmalar yapan bir üniversite hüviyetiyle, ülkemizin 2023 Yükseköğretim hedeflerine, akademik hak ve özgürlükleri geliştirme çalışmalarına azami katkıda bulunacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle; Üniversitemiz rektörlüğü görevini tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e, eğitime ayırdıkları bütçe ve bütçeden Üniversitemiz bütçesine yansıyan pay dolayısıyla Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme potansiyelinin gelişmesinde büyük katkıları olan Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya ve kurulun değerli üyelerine şükranlarımı sunuyorum.
Üniversitemizin kurucusu büyük hayırsever İzzet Baysal'ı bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ederken, İzzet Baysal Vakfı başta olmak üzere, Ali Ericek, Süreyya Astarcı, Yaşar Çelik, Bağışçılar Vakfı'na, isimlerini sıralayamadığımız ancak kuruluşundan bugüne üniversitemizin gelişmesine destek veren bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.
Üniversitemizin başarısında büyük pay sahibi olan çalışma arkadaşlarıma, tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de öğrencilik hayatlarının yanı sıra çalışma hayatında üstün başarılar diliyorum.
Bolu Valiliğimiz, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlığımız başta olmak üzere
üniversite-şehir bütünleşmesine katkı sağlayan tüm kurum, kuruluş ve paydaşlarımız ile
Üniversitemizin faaliyetlerini yaygınlaştırmada katkı sağlayan basın ve yayın kuruluşlarına
teşekkür ediyorum.
25 bin öğrencisi ve 2 bini aşkın akademik ve idari personeliyle Abant İzzet Baysal
Üniversitesi ailesine yeni dönemin hayırlı olmasını diliyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.