Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) bir grup öğrenci, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' öncülüğünde hazırlanan bildiriyi imzalayan akademisyenleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Gölköy Kampüsü'ndeki Aktivite Merkezi önünde toplanan yaklaşık 20 öğrenci, 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiriyi imzalayan, aralarında AİBÜ'de görevli Prof. Dr. Barış Kılıçbay, Doç. Dr. Selime Güzeları ve Dr. Ülkü Güney'in de bulunduğu akademisyenlere tepki gösterdi.

AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı, söz konusu bildiriyi imzalayan öğretim üyeleriyle aynı atmosferde bulunmaktan rahatsızlık duyduklarını söyledi. Saygılı, "Doğu'nun adresini bilmeyecek kadar cehalet içerisinde olan ve sözde 'barış' adı altında devleti karalayıcı ve milleti aşağılayıcı ifadeler içeren karanlık bildiriye imza atan aralarında AİBÜ'de görevli 3 kişinin de bulunduğu akademisyenleri, geleceğini aydınlık olarak inşa etme çabasında olan gençler olarak kınıyoruz. İzzet Baysal'ın emanet bıraktığı üniversitenin adını kirletmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bizler devletin gelişip büyümesi ve milletin yücelmesi için aydınlık geleceğe dair çaba gösterirken karanlık kimselerle aynı atmosferde bulunuyor olmaktan dolayı derin rahatsızlık içerisindeyiz. Milletin bağımsızlığını ve devletin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden her kim varsa gereği mutlaka yapılacaktır" dedi. Basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız dağıldı. DHA