AİBÜ İş Güvenliği Uzmanı Yetiştiriyor

Ülkemizdeki iş kazaları ve sonuçları irdelendiğinde iş güvenliğini sağlamanın ne derece önemli olduğu görülüyor. Hâlâ hafızalarda tazeliğini koruyan Soma'daki maden faciası gibi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi de (AİBÜ) iş kazalarının önlenmesine katkı sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. AİBÜ bir yıla yakın bir çalışmanın sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan aldığı yetkiyle İş Güvenliği Kursu (İSG) açarak eğitim vermeye başladı. Bu kapsamda 1 Ağustos'ta örgün eğitime başlayan ilk grubun ardından ikinci grupta 11 Ağustos Pazartesi günü derslere başlayacak. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler http://suyam.ibu.edu.tr/index.php/duyurular/item/22-is-guvenligi-uzmanligi-kursu adresinden öğrenilebilir.

Bolu'da da Bir İlk…

2013 yılı Nisan ayında başlayan çalışmalar sonucunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan alınan yetkiyle AİBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜYAM) bünyesinde İSG kursu açıldı. SÜYAM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cengizhan Yıldırım ile Yrd. Doç. Dr. Cevher Altuğ koordinatörlüğündeki kurs, Bolu'da açılan ilk iş güvenliği kursu olma özelliğini de taşıyor. 15 Temmuz 2014'te uzaktan eğitime başlayan ve 1 Ağustos 2014'ten itibaren ise örgün eğitime devam eden ilk grubun ardından ikinci grupta 11 Ağustos Pazartesi günü eğitime başlayacak. 90 saat uzaktan, 90 saat örgün ve 40 saat uygulamalı (staj) eğitimlerden oluşan kursun sonunda, sınavda başarılı olan kursiyerlere ‘İş Güvenliği Uzmanı' unvanı verilecek. Eğitim almaya hak kazananların kurs ücretlerinin yarısı KOSGEB tarafından karşılanıyor ve dersler Üniversitemizin öğretim üyeleri ile alanında yetkin isimler tarafından veriliyor.