Abant İzzet Baysal Üniverstesi (AİBÜ), Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin (KÜNİB) 3 - 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de organize ettiği 1. KÜNİB Tanıtım Günleri”ne katıldı. Türkiye'den 36 devlet ve vakıf üniversitesinin katıldığı programda, Azerbaycan'daki öğrenciler Türkiye üniversiteleriyle bir araya geldi. Tanıtım günlerinde üniversitemizi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Gençer ve Basın-Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Akyüz temsil etti.
Başkent Bakü'de iki gün süren etkinliğe, Türkiye-Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Azerbaycan Milletvekili ve Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü AbelMuharremov, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan gibi çok sayıda ülkeden üst düzey bürokrat, üniversitelerin üst düzey yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve medya mensupları katıldı.
Üniversiteyi yurt dışında okumayı planlayan Azerbaycanlı öğrenciler, etkinlik süresince üniversitelerin hazırladıkları stantları ziyaret ederek, Türkiye'deki üniversiteleri yakından tanıma imkanı edindi. Üniversiteyi yurt dışında okumayı planlayan Azerbaycanlı öğrenciler organizasyona yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik süresince üniversitelerin hazırladıkları stantları ziyaret eden öğrencilere, üniversitelerin bölümleri hakkında görsel sunumlar ve çeşitli broşürlerin dağıtımı yapıldı. Fuara katılan ve üniversiteler hakkında detaylı bilgiler alan Azerbaycanlı öğrenciler, Türkiye'deki üniversiteleri tercih edeceklerini belirttiler.
Düzenlenen etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Gençer, uluslararasılaşma hedefini benimseyen Türk üniversitelerinin bu tür organizasyonları önemsediğini belirterek, Üniversite olarak bu hedefi biz de en üst düzeyde benimsiyoruz. Bu anlamda, Bakü'deki KÜNİB-Beynelmilelleşme Layihası” olarak sunulan program çok verimli geçti. Azerbaycan-Türkiye dostluğunda Bolu'nun ayrı bir önemi var. ‘Köroğlu', Azerbaycan ve Bolu'yu tarih üzerinden birleştiriyor. Bu ortak değer ve üniversitemizin uluslararası öğrencilere sunduğu avantajlarla başta Azerbaycan olmak üzere Türki cumhuriyetlerden daha fazla öğrenciyi kabul etmek en temel hedeflerimiz arasında.” şeklinde konuştu.