İstanbul'un fethinin 562. yılında, fethin manevi mimarlarından olan Akşemseddin'i AİBÜ unutmadı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünce düzenlenen ‘Öğrenci Kültürel Gelişim Programı' kapsamında Göynük'e götürülen öğrenciler, Akşemseddin'i ziyaret etti ve Göynük'ü gezdi.

ÖZEL HABER: EMRAH ÖGET

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünce 20 hafta boyunca Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Öğrenci Kültürel Gelişim Programı'na, finallerin başlaması ve okulların tatile girecek olması nedeni ile ara verilirken Kültürel Gelişim, rektörlük tarafından düzenlenen gezilerle devam etti. Cumartesi günü 09.30'da Bolu'dan Göynük'e hareket eden öğrenciler, önce Sünnet Gölü'ne uğradı ve burada doğa ile iç içe resimler çektirdiler.

Daha sonra Göynük yolu üzerinde bulunan Fatih Sultan Mehmet döneminde yaşamış önemli mutasavvıflardan birisi olan Ömer Sıkkin Hz.'nin türbesini ziyaret eden öğrenciler türbe hakkında bilgi alıp dua ettikten sonra Göynük şehir merkezine geçtiler.

Göynük şehir merkezinde öğrenciler ilk olarak İstanbul Fethi'nin manevi mimarlarından olan Fatih'in hocası, mutasavvıf, alim-tabip ve şair olan Akşemseddin'in türbesini ziyaret ettiler. Uzunca bir süre türbe etrafında dolanan ve Akşemseddin ile ilgili bilgi veren yazıları okuyan öğrenciler, namaz kılıp dualarını okudular ve bu kültürel ve manevi değerin huzurunu yaşadılar.

Daha sonra 1922 yılında dönemin kaymakamı Hurşit Bey'in önderliğinde Sakarya zaferinin anısına ilçeye hakim bir tepeye altıgen bir temel üzerine ahşap mimari biçimde üç katlı olarak inşa edilen Zafer Kulesi'ne çıkan öğrenciler burada da Zafer Kulesi ile ilgili bilgiler alıp, resim çektirdikten sonra 1 saat boyunca serbest bir şekilde Göynük'ün tarih kokan sokaklarında dolaştılar.

Son olarak Bolu dönüşü Göynük Çubuk Gölü'ne uğrayan öğrenciler göl etrafında bulunan yel değirmenlerini gezdiler.

Bolu'ya dönüş esnasında gezi ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktaran öğrenciler Göynük'ün manevi havası ve doğal güzellikleriyle çok güzel bir ilçe olduğunu. Ayrıca İstanbul'un Fethi'nin 562. senesinde Akşemseddin'i burada anmanın kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını, ‘Öğrenci Kültürel Gelişim Programı'na öncülük eden Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun'a, kendilerine bu fırsatları sunduğu için teşekkür ettiklerini dile getirdiler.