Abant İzzet Baysal Üniversitesinden (AİBÜ) bu sene mezun olan 3 bin 640 öğrenci ile toplam mezun öğrenci sayısı 55 bin 421'e ulaştı.

AİBÜ'de 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül töreni gerçekleşti. Kültür Merkezi mavi salonda gerçekleşen törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, daire amirleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören AİBÜ müzik öğretmenliği bölümü öğretim üyelerinin piyano ve keman konseri ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun Son yıllarda hemen her alanda büyük gelişmeler gösteren ve bu yolda önemli mesafeler alan Türkiye'de, devlete ve millete yönelik olarak çeşitli adlar altında yapılan insanlık dışı terör saldırılarına şahit olunduğuna dikkat çekerek, Son olarak Suruç'ta 32 vatandaşımızın ölümüne ve ayrıca güvenlik görevlilerimizin şehit olmasına neden olan bu insanlık dışı olaylardan duyduğumuz büyük üzüntüyü ifade ederek, ölenlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Ancak bu türden saldırılara karşı bütün millet olarak akli selim ile hareket etme gerekliliğine inanıyor, tüm vatandaşlarımız, ülkemiz, devletimiz ve milletimiz menfaatine birlik ve beraberliğe çağırıyorum” diye konuştu.

AİBÜ EN ÇOK TERCİH EDİLEN 10 ÜNİVERSİTE İÇİNDE

Konuşmasının devamında üniversite hakkında bilgiler veren Coşkun, Kuruluşundan günümüze üniversitemiz her alanda büyümekte; eğitim-öğretim ve bilimsel alanda başarı grafiğini hızla yükseltmektedir. Üniversitemiz; Bu yıl Devlet üniversiteleri arasında en çok tercih edilen 10 üniversiteden biri olmuştur. TÜBİTAK ULAKBİM CABİM bünyesinde yürütülen bibliyometrik çalışmalar kapsamında Üniversitemiz Türkiye'de en çok bilimsel yayın yapan ilk 50 üniversite arasında 44. sırada (yani 193 üniversite arasında ilk % 23 'te) yer almıştır. Yine ODTÜ URAP 2015 araştırmasının sonuçlarına göre bilimsel çalışmaları ve eğitim-öğretim kalitesiyle ülkemizdeki 103 üniversite arasında Eğitim alanında 7'nci sırada, Beşeri Bilimler alanında 15. Sırada, Çevre Bilimleri alanında 24. Sırada, iktisat alanında 26. Sırada ve Felsefe ve Dini çalışmalar alanında Türkiye genelinde 28. sıraya yerleşmiş durumdadır” şeklinde konuştu.

Coşkun, bu başarılarından dolayı akademik personeline teşekkür ederek, Başarı grafiği hızla yükselen üniversitemiz, ülkemiz eğitilmiş insan gücünün artırılmasına da büyük katkılar vermektedir. Bu yıl vereceğimiz 3640 mezunla birlikte şimdiye kadar üniversitemizden mezun olanların sayısı 55421'e ulaşmış olacaktır” dedi.

Mezun sayısının önümüzdeki yıllarda ikiye katlanarak devam edeceğini kaydeden Coşkun, Çünkü üniversitemizde her yıl açılan yeni birimler bulunmaktadır. Yeni açtığımız birimlerle beraber bu yıl üniversitemize 7897 yeni öğrenciyle toplam kayıtlanacağını beklemekteyiz. Böleli aktif öğrenci sayımızın 2015-2016 akademik dönem - döneminde 30.000'ni geçeceğini tahmin ediyoruz” ifadesini kullandı.

Coşkun, konuşmasında AİBÜ'den mezun olan öğrencilere de seslenerek, şunları söyledi:

“Sevgili mezunlarımız üniversitemizde okuduğunuz dört yıl boyunca büyük bir gayret gösterdiniz ve bugün her biriniz birimlerimizde ya birinci, ya ikinci veya üçüncü oldunuz. Bu başarınız sizi şüphesiz ayrıcalıklı kılmaktadır. Elde ettiğiniz bu başarı pek çok şeyi işaret etmektedir. En azından hayata dair bir idealinizin olduğunu, bir hedefinizin olduğunu, ülkemizi geleceğe taşımada size güvenle bakabileceğimizi bizlere göstermiş oldunuz. Bu vesile ile tüm birimlerimizin dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncülerini tebrik ediyorum. Sevgili gençler bundan sonraki hedeflerinizi de büyük tutun. Hedeflerinize ulaşmada; üniversitemizin kurucusu rahmetli İzzet Baysal'ı örnek alınız, onu unutmayınız, insanlara onun gibi hayırlı hizmetler yapmayı kendinize şiar edininiz, bunu başarmak için yine onun dediği gibi 'planlı ve programlı' çalışınız.”

Yapılan konuşmaların ardından, AİBÜ'yü birincilikle bitiren Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Spor Yöneticiliği bölümü öğrencisi Özgür Varlık, yaş kütüğüne dönem plakasını çaktı. Daha sonra, üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere hediyeleri Bolu Valisi Aydın Baruş, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve İzzet Baysal vakfı Başkanı Ahmet Baysal tarafından verildi. Öğrencilere, derece sertifikalarının yanı sıra, mezuniyet plaketi ve İzzet Baysal Vakfı tarafından çeşitli hediyeler verildi. Haber Merkezi