7 BİN ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Üniversitemize 7 bin yeni öğrenci kayıt yaptırdı" dedi. Coşkun ayrıca, Yine her zaman söylediğim gibi anne ve babaların da 'Çocuğum ne yapıyor, kiminle arkadaşlık yapıyor' diye takip etmeleri önemlidir” diye konuştu.

Açıklamasında, yeni kayıt yaptıran öğrencilerle mevcut öğrencilere de bir mesaj vere Coşkun, Özellikle yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz henüz yolun başındalar. Dolayısıyla tercih ettikleri bölümleri ve mesleklerini çok iyi öğrenmelerini günü gününe ders çalışarak mesleklerinde kendilerini çok iyi yetiştirmelerini zamanı çok iyi değerlendirmelerini kendilerine tavsiye olarak iletmek istiyorum. Zaman çok kısa göz açıp kapayana kadar geçiveriyor. Önemli olan bu süre içerisinde gençlerimizin kendilerini iyi yetiştirmesi hem birey olarak kendilerini yetiştirmesi bizim için önen taşıyor hem de topluma, milletimize ve devletimize faydalı birer eleman olarak yetişmeleri bizler için çok büyük önem taşıyor” ifadesini kullandı.

Coşkun, üniversitede yeni açılan bölümlerinde bu sene öğrenci aldığını ifade ederek, Yeni gelenler içerisinde yeni bölümlerimizin birinci sınıflarına kaydolan öğrencilerimiz de var. Örneğin iletişim fakültemizin gazetecilik bölümü bu sene yeni eğitim öğretime ilk defa başlıyor olacak. Dolayısıyla yeni öğrencilerimizin de üniversitemizin sunduğu bütün imkanlardan en iyi şekilde faydalanmalarını temenni ediyorum ve genel olarak da üniversitemiz öğrencilerine şunu ifade etmek istiyorum. Tıpkı yeni kaydolan öğrencilerimiz gibi onlar da çalışmalarını hem kendilerinin yetişmesi hem de ülkeye hizmet vermeleri bakımından kendilerini yetiştirmelerini önemsemelerini diliyorum” diye konuştu.

Açıklamasında, gençlere tavsiyelerde de bulunan Coşkun, Bir de çok okumalarını talep ediyorum. Gençliğimizin tarihini iyi bilmesi gerekir. Hangi ortamda, hangi şartlarda hangi coğrafyada yaşadığını iyi bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Millet olarak birbirimize kenetlenmemiz gerektiğini ve tüm düşüncelerinin tüm projelerini bu yönde ilerletmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Aksi halde gençlerimiz geçmişini bilmezse tarihini bilmezse medeniyetini bilmezse milli ve manevi bir takım değerlerini bilmezde geleceğe sahip çıkmaları noktasında eksik kalırlar. O açıdan hem kendi alanlarında hem de genel, kültüre, tarihsel, coğrafya ve diğer gerekli hayati bilgiler anlamında kendilerini iyi yetiştirmeleri gerekir. Bu bizim için çok önemli burası önemli topraklar ve bu topraklara sahip çıkmak adına da güçlü olmak adına da birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek anlamında da gençlerimizin bu yaklaşımda bulunmalarını kendilerinden istiyorum” şeklinde konuştu.

Coşkun açıklamasının sonunda hem öğrencilere hem de velilerine seslendi. Öğrencinin asıl işinin eğitim alarak kendini geliştirmek olduğuna değinen Coşkun, öğrencilerin, kendilerine verilen ödev ve görevleri özgür bir şekilde ve kimsenin etkisi altında kalmadan yapması gerektiğini belirtti.

Amaçlarının öğrencilerin kendisini en iyi şekilde yetiştirmek için çalışmak olduğunu kaydeden Coşkun, şunları söyledi: İyi yetişmeleri. Bizim görevimiz bu gençlerimizi iyi yetiştirmek ve en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak. Tabi ki, burası öğrencilerimiz için bir hapishane değil. Burası bir özgürlük alanı. Fakat öğrencilerin bu özgürlük haklarını makul çerçeveler içinde kullanması önemli. Aksi takdirde kaide ve kurallara uymayan disiplin dışı hareket yapma gibi bir eğilim gösterecek olan öğrencilerimize de hiçbir zaman biz üniversitenin kaide ve kurallarını çiğnetmeyeceğimizi ifade etmek isterim. Burada önemli olan bütün öğrencilerimizin huzurudur. Bütün öğrencilerimizin iyi eğitim almasıdır. Bu nu bozabilecek ve bu yaklaşımda olabilecek her türlü hareketin karşılığı neyse mevzuat çerçevesinde verilecektir. Bu açıdan öğrencilerimizin çok bilinçli olması gerekir. Kimsenin aklının kumandasına aklının kontrolüne girmemesi gerekir. Her öğrencimizin doğuştan kendisine verilen aklı, beyni, fikri düşüncesi ve almış olduğu eğitimler var. Anne babalarının kendilerine vermiş olduğu pek çok bilgi var. Dolayısıyla kendi akıllarını kendilerinin yönetmesini tavsiye ederim. Başkalarından akıl alanlar yolun sonunda boş bir mesaide bulunduklarını anlarlar. Ama iş işten geçmiş olur. O yüzden öğrencilerimizin daha çok eğitimlerine odaklanmaları önemli. Eğitime odaklanmalarını, kendilerini yetiştirmeye odaklanmalarını tavsiye ederim. Yine her zaman söylediğim gibi anne ve babaların da çocuğum ne yapıyor, kiminle arkadaşlık yapıyor diye takipleri de büyük önem taşıyor. Çünkü gençlerimiz hepimizin geleceği bu açıdan üzerlerine titizlikle titriyoruz. İnşallah gençlerimiz burada kaldıkları süre içerisinde bu söylediğim çerçevede en iyi şekilde yetişirler.” Haber Merkezi