AİBÜ'yü 1992'de Bolu'ya ve devlete kazandıran Hayırların Babası Merhum İzzet Baysal'ın gurur tablosu AİBÜ'nün bu yıl 31 bin öğrencisi olacak. Bu sene 10 fakülte ile yeni döneme başlayacaklarını söyleyen AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun, üniversitenin hızla büyüdüğünü belirterek yeni bölümlerin de yakında açılacağını kaydetti. Yapılan yurt ile 770 öğrenciye imkan sağlanacağını belirten Coşkun, Gerede'deki okul için 3.2 milyon TL ödenek alındığını söyledi.

AİBÜ hızla büyüyor. 1992'de eğitim ve öğretime başlayan AİBÜ'nün son yapılan sınavlardan sonra AİBÜ'yü tercih ederek yerleştirilme hakkı kazanan 8 bin yeni öğrenciyle sayısının 31 Bin'e ulaşması bekleniyor. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun yaptığı açıklamada 2015-2016 Eğitim Öğretim Akademik Yılı'nda üniversitemize 8 bine yakın yeni öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz. Bu yeni kayıtlarla üniversitemizin öğrenci sayısının 31 Bin'i bulacağını tahmin ediyoruz. Ancak kesin rakamlar kayırlar bitince, ek kontenjanlar da yerleştikten sonra belli olacak” dedi. Seben ve Gerede'deki meslek yüksekokullarının çalışmaları hakkında da konuşan Coşkun, 3 milyon 200 bin TL'lik ödeneğin sağlanmasına katkıda bulunduğu için Milletvekili Küpçü'ye de teşekkür etti.

AİBÜ HIZLA BÜYÜYOR…

“Üniversitemiz büyüyor. Seben'de İzzet Baysal Vakfı okulumuzun binasını yaptı. Bu sene müdür ataması yapıldı. İzzet Baysal Vakfı binayı yaptı ama öğrenciler için bir de yurt düşündü. Yurt kayıtları alınmaya başlandı. Vakıf binayı bitirirken iç donanımı da bu sene başında planlamasını yaptık ve hazırlık bitmiş durumda. Bu sene Seben'de İzzet Baysal Vakfı'nın yurt binası da hizmete girmiş olacak. 150 öğrenci kapasiteli bir yurt oldu burası. Seben mevcut haliyle devam edecek ancak Seben Yüksekokulu Müdürümüz çalışmaları yapıyor yeni programların önerilerini senatoya sunacak. 2-3 program daha açmayı planlıyoruz. Bu programları açarken de öğrencilerimiz tercih edebileceği ve piyasanın ihtiyacı olan bölümler olmasına dikkat ediyoruz.

GEREDE'YE 3.2 MİLYON TL ÖDENEK

Gerede'de bulunan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz binası bir inkıtaa uğramıştı. O inkıta dolayısıyla biraz gecikme yaşadık. İnşallah binanın bitimi için de bu yılsonuna kadar gerekli planlamaları yaptık. Biraz ödenek eksiğimiz vardı. Bu konuda Milletvekilimiz Sayın Fehmi Küpçü'nün destekleriyle gerekli ödenek sağlandı. 3 milyon 200 bin TL'lik ödenek Kalkınma Bakanlığı'ndan sağlandı. Hem Sayın Küpçü'ye hem Bakanımıza teşekkür ederim. Bu sene sonuna kadar binayı bitirmeyi planlıyoruz. Gelecek sene en az 2 bölümü daha yüksekokul bünyesinde eğitim öğretime almak. Ama senatodan 4 bölüm kararını almış olduk. YÖK de bunları onaylarsa bunları açmış olacağız”

AİBÜ'ye yatırımların devam ettiğini belirten Coşkun, Üniversitemiz içinde de yatırım geliştirme faaliyetlerimiz sürüyor. Aynı zamanda Hemşirelik Bölümümüzün öğrenci sayısı fazla, dersler yetersizdi. Beypiliç ihtiyaçları karşılayacak, binalarına bu yıl sonuna doğru kavuşmuş olacaklar” dedi.

Coşkun, bu dönemde İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'ne 50 öğrencinin kayıt yaptıracağını söyleyerek şöyle devam etti: Üniversitemizde bugün 10 tane fakülte eğitim öğretim veriyor. En son bu sene İletişim Fakültemizi devreye aldık. Gazetecilik Bölümüne 50 öğrenci bekliyoruz. Dolayısıyla İletişim Fakültesi'nin de ihtiyacı olan aynı zamanda Ziraat Fakültesi içinde ikisini de düşünerek Ziraat Fakültesi binamızı da hızla devam ettiriyoruz. Ama bu kadar öğrencinin kütüphane ihtiyacını karşılamak amacıyla son 2 senedir çalışmalar yaptık. Yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip bütün üniversiteye yetecek kapasitede bir kütüphane binasının temelini atacağız inşallah. 2 sene içinde biter diye düşünüyorum”

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Okulun ulaşım sorunun da çözüldüğünü belirten Coşkun, Kampüsümüzün ulaşımı tek hattan bayağı sıkışıyordu. Fakültelerimizin yeni mekanlarda yapılmasıyla bir yola ihtiyaç hasıl oldu. Geçen sene bu yolun açılması ile ilgili bir takım faaliyetlerde bulunmuştuk. Bu sene de yolu inşallah eğitim öğretime yetişecek şekilde asfaltlamaya gayret edeceğiz”

Coşkun, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 770 öğrenci kapasiteli yurduunun ise hizmete açılmasını beklediklerini söyledi. Coşkun şöyle konuştu: İnşallah Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı olarak inşaatların tamamlanma aşamasına bağlı olan yurtların hizmete açılmasını bekliyoruz. Bizim sorumluluğumuzda değil ama aldığım bilgiler bu doğrultuda. Uygun da görülürse benim beklentim de bu kız öğrencilerimize tahsis edilmesi yönünde. Bittiği takdirde 770 öğrencimize daha yurt sağlanmış olacak” Haber Merkezi