Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan kutlu doğum haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, Bu yılda, bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili Peygamberimizin kâinata gönderilişinin 1442. yıldönümünü büyük bir sevinçle ve umutla kutluyoruz "dedi.
Yeniçağa Belediye Başkanı Kızıltan mesajında şu ifadeleri kullandı. "Seviniyoruz. Çünkü O'na Ümmet olma şerefine ermişiz. Umutluyuz. İnsanlık, içinde çırpındığı bunalımlardan ancak O'nun kılavuzluğu ile kurtulabilir. İnsan sevdiği ile haşrolur. Cenab-ı Hak hepimizi Peygamber Efendimiz ile haşretsin, cennette ona komşu yapsın inşallah. Peygamber efendimiz Kur'an-ı Kerim'de belirtildiği gibi bütün insanlığa en güzel örnek olarak gönderilmiştir. Dolayısıyla kendisini her hususta örnek almak, saadet yoluna ulaşmak için en güzel yoldur. Bu sebepten dolayıdır ki Müslümanlığı öğrenmek için Peygamber efendimizi tanımak ve anlamak, onun büyüklüğünü, hissetmeye çalışmak temel bir esastır. Çünkü O alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Bütün insanlığın ondan ders alması gerekmektedir. İslam Coğrafyasındaki zulüm, haksızlık, kaos, kan ve göz yaşının sona ermesinin, ‘kardeşlik hukuku ve kardeşlik ahlakı'na sahip bir ümmet anlayışıyla mümkün olacaktır. İslâm kardeşliği, soy, sop, ırk, renk, dil, bölge ve asabiyete dayanan bir kardeşlik değildir. Menfaat temelinde bir kardeşlik hiç değildir. Yüce değerler ve yüksek idealler etrafında bir kardeşliktir. İman ve takva ekseninde bir kardeşliktir. Yüce Kitabımız Kur'an'ı Kerim'de Mü'minler ancak kardeştirler.' (49/10), ‘Bir haksızlığa uğradıkları zaman, yardımlaşırlar' buyurulmaktadır. O ‘Kendisi için istediğini mü'min kardeşi için de istemeyi' temel esas olarak belirledi. O, kötülüğe karşı iyiliğin, çirkinliğe karşı güzelliğin, sömürüye karşı adaletin, baskıya karşı hoşgörünün mücadelesini vermiştir. O, zulüm ve cehaletin hakim olduğu bir dünyaya kurtuluş müjdesi olmuştur. Şimdi de insanlık onun ilahi prensiplerine sarıldığı ölçüde huzur bulacaktır. O, sadece İslam dünyasının değil bütün insanlığın huzur ve saadetinin teminatıdır.
O, insanların en şereflisi, en merhametlisi, en adaletlisi, en cesaretlisi, en çok bağışlayanıydı.
O'na Salât olsun, selâm olsun. Gücü değil, Hakkı üstün tutan, rekabet ve sömürüyü değil, fazilet ve erdemi esas alan Adil Bir Dünya ancak O'nun insanlığa sunduğu değerler üzerine kurulacaktır. İslam ülkeleri başta olmak üzere insanlığın karşı karşıya bulunduğu ekonomik, siyasi ve ahlaki çöküntü dikkate alındığında bu prensiplerin ne kadar vazgeçilmez olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Kutlu Doğum Haftasının bütün Müslümanların gönlünde kardeşlik duygusunun ve kardeşlik coşkusunun yeniden filizlenip yeşermesini, bütün davranışlarımızda kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukukunun yaşanmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor; başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslâm dünyasının Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.