Bolu Abant İzzet Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yer alan İnşaat Mühendisliği bölümünün aktifleştirmesini isteyen Ahmet Baysal'ın, dileğini gerçekleştirmek için dekanlık tarafından çalışmalar başlatıldı.

Özel Haber: Ece Sidilli

Gerekli akademisyen sayısına ve laboratuvar eksikliğinden dolayı öğrenci kabul edemeyen Bolu Abant İzzet Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, 2020-2021 akademik yılından itibaren öğrenci kabulüne başlayacak. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kılavuzunda yer alan bir bölüm için en az dört adet akademisyen olması şart koşuluyor. Fakat şu anlık bölümde bir adet akademisyen bulunuyor. Bu eksiklikten dolayı İnşaat Mühendisliği bölümü öğrenci kabul edemiyor.

“İLK DERSİ AHMET BAYSAL VERMELİ”

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt, yaptığı açıklamada bu sene içinde bu bölümü aktifleştirmek için laboratuvar, ekipman, yapı eksikliklerinin tamamlanacağını söyledi. Yıl içinde rektörlük tarafından akademisyen alımı için ilan açılacak. 2020-2021 akademik yılında ilk etapta en az 30 en fazla 40 öğrenci almak için YÖK'e istekte bulunulacak. Prof. Dr. Ömer Özyurt İnşaat Mühendisliği bölümünün aktifleştirilmesine yönelik konuyu dile getiren Ahmet Baysal'a bu konuyla olan ilişkisinden dolayı fakültelerini onurlandırdığını belirtti. Bölümün ilk dersini Ahmet Baysal'ın vermesini istediklerini söyledi.