İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Hastanelerde yapılacak olan değişikliklerle (Köroğlu ünitesi ve kadın doğum hastanesi 2. basamak adı altında faaliyet gösterip merkez ünite ve tıp fakültesinin 3. basamak olarak devam etmesi) ilgili Bolu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu'na sitem ve tepki gösterdi.

Ahmet Baysal, basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamasında, "Rahmetli büyüğümüz İzzet Baysal'ın Bolululara adadığı Vakfının eserlerine sahip çıkabilme çabalarımızın ne yazık ki bir seneyi aşkın bir süredir üzücü bir örneğini daha yaşamaktayız" dedi.

Yaptığı açıklamada sitemini dile getiren Ahmet Baysal, "Rahmetlinin sağlığında çok önem ve ehemmiyet verdiği İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nin bugün içine düşürüldüğü acıklı durumdur. Bana bu işin en yetkilisi, Bolu Hastaneler Birliği Sekreteri Sayın Metin Tahaoğlu tarafından uzun süredir verilen 'olumlu' sözlere rağmen, bu sözler tutulmadığı gibi, sunduğum 23.10.2015 tarihli yazıma, cevabını beklediğimi belirtmeme rağmen, bugüne kadar cevap verme nezaketi bile gösterilmemiştir. Rahmetlinin değerli Hastanesi, bugün halen sadece mahdut kliniklerin çalışabildiği basit bir sağlık kurumu haline düşmüştür. Vaktiyle çok güzel hizmetler veren Acil Servisi, Yoğun Bakımı, Ameliyathaneleri ve diğer birçok bölümü atıl vaziyettedir. Konuyu Vakfın sahibi Bolululara duyurmaktan başka çarem kalmamıştır” İfadelerine yer verdi.

Ahmet Baysal ayrıca yaptığı açıklamada; "23.10.2015 tarihinde Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu'na gönderdiği mektubu da paylaştı. Baysal, burada Bolu İzzet Baysal, 'Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi (İkinci basamak) olarak hizmet vermesi dışındaki her türlü değişikliğe karşı olduğumuzu bildirir, sizin de aynı uygulamaya yöneldiğimizi yansıtan yazılı cevabınızı acilen beklediğimi bilmenizi isterim" ifadelerine yer verdi.

Ahmet Baysal'ın Metin Tahaoğlu'na gönderdiği mektup aynen şu şekilde: Sayın Tahaoğlu, geçen haftaki telefonunuzda, Vakfımızın yapıp Bolu'ya armağan ettiği Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi konusunda bana, binanın gereken tadilatının başladığı müjdesini vermiş ve yıl sonuna kadar da bu merkez ünitenin vaktiyle yapılmış protokolüne uygun olarak merkez Devlet Hastanesi sıfatı ile yeniden çalışmaya başlayacağını bildirmiştiniz.

Ne var ki AİBÜ Seben İzzet Baysal Öğrenci Yurdu'nun açılışı nedeniyle gittiğim Bolu'dan dün döndüğümde, Bolu-Düzce Tabibler Odası Yönetim Kurulu'nun bir bildirisini masamda buldum. Orada, sizin bana telefonla bildirdiğinizden farklı bir uygulamadan bahsediliyor. Bunun varit olabileceğine ihtimal vermememe rağmen bir emrivaki ile karşılaşma tehlikesini önlemek üzere kesinlikle size, Vakıf olarak hastanemizin Bolumuza Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi(İkinci basamak) olarak hizmet vermesi dışındaki her türlü değişikliğe karşı olduğumuzu bildirir, sizin de aynı uygulamaya yöneldiğimizi yansıtan yazılı cevabınızı acilen beklediğimi bilmenizi isterim.” Haber Merkezi