İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal tarafından Mengen ilçesinde başlatılan ‘Selamlaşma Kampanyası' projesi Bolu'da hayata geçirildi. Baysal'ın isteği üzerine Aşçılar Derneği Başkanı Salih Bozkurt ve Bolulu Sanatçı Ramazan Çelik ile birlikte İzzet Baysal Anıtı önünde toplanan gençler ve kadınlar ellerindeki, selamlaşmanın önemini ve güzelliğini belirten pankart ve dövizlerle İzzet Baysal Caddesi'nde yürüyüş yaptılar.

İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Orhan Uçar'ın geçtiğimiz hafta sonu Mengen'de Mengen halkına verdiği iftar davetinde halka hitap eden İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, unutulmuş değerleri yeniden yaşatmak adına, selamlaşmanın unutulmaya başladığını belirterek selamlaşma kampanyası başlatmıştı.

Ahmet Baysal burada yaptığı konuşmada, Büyük şehirlerde hadi neyse ama Bolu gibi, Mengen gibi az nüfuslu yerlerde artık halk sokaklarda nedense merhabalaşmayı, selamlaşmayı unutmuş. Benim gençliğimizde geçtiğimiz yerlerde karşılaştığımız kim olursa olsun tanıdık veya tanımadık kişilere merhaba derdik. Bu âdetimiz yavaş yavaş kayboluyor” dedi.

Selamlaşmanın önemine dikkat çekilen proje kapsamında, ellerine çeşitli döviz verilen gençler İzzet Baysal Caddesi'nin çeşitli noktalarına yerleştirilerek insanların bir birlerine selam vermelerini istiyor.