7 yıldır Bolu'da okuyan, lisansını ve yüksek lisansını Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) işletme bölümünde tamamladıktan sonra şu anda da doktora yapan 25 yaşındaki öğrenci İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'a hayalinin AİBÜ'ye rektör olmak olduğunu söyledi.

Çobankaya Köyünde bulunan Anaokulunun açılışında Ahmet Baysal ile karşılaşan 25 yaşındaki doktora öğrencisi Emrah Öget, Ahmet Baysal'ın elini öptü. İzzet Baysal'a duyduğu sevgi ve saygıyı dile getiren Öget, Ahmet Baysal'a duydu dolu anlar yaşatırken, diğer taraftan da Baysal'ın gururlanmasına neden oldu.

Öget, İzzet Baysal'ın Bolu'ya bıraktığı en büyük eserlerden biri olan üniversitede 7 yıldır öğrenci olduğunu söyleyerek, İzzet babamızın bize bıraktığı bu üniversitenin 7 yıldır öğrencisiyim, Bolulu olmasam da burası benim evim gibi, gençler olarak bizim görevimiz değerli büyüğümüzün eserlerine sahip çıkmak ve isminin ilelebet yaşatmak. Bu üniversitenin yetiştirdiği bir öğrenci olarak hedefim bir gün bu üniversite Rektör olmak” dedi.

Öğrencinin konuşması esnasında Ahmet Baysal'ın yaşadığı gurur ve mutluluk gözlerinden okunurken, Ahmet Baysal elini havaya kaldırıp, yanındakilere dönerek, Gördünüz mü, işte hedef budur. Seni tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Genç öğrenciye tavsiyelerde bulunan Ahmet Baysal, bir gün o aşamaya gelirsen Rektörlük seçimlerine siyaseti karıştırma şeklinde nasihatte bulundu. Haber Merkezi