Abdullah Gül Üniversitesi'ni Destekleme Vakfı tarafından ulusal basına verilen ‘3'üncü Nesil Üniversite' ilanlarına, sosyal medyada hem Boluluların hem de öğrencilerin verdikleri tepkilere İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'da eklendi. Vakıf Başkanı Ahmet Baysal çıkan ilanlardan sonra hem Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e hem de Abdullah Gül Üniversitesi'ni Destekleme Vakfı Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu'na birer mektup yazarak, yapılan yanlışlığın ulusal basına evrilecek yeni ilanlarla düzeltilmesini istedi.
İlk mektubunu Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e hitaben yazan Vakıf Başkanı Ahmet Baysal, Vakıf Destekli Devlet Üniversiteleri modelini yaratmış olan büyük hayırsever rahmetli Amcam İzzet Baysal'a en azından bir vefanın ifadesi olarak Onursal Başkanlığını yaptığınız AGÜ Üniversitesini Destekleme Vakfının yayın yoluyla bu yanlışlığı düzeltmesine müdahalenizi derin saygı ve ricalarımla arz ederim” dedi.
İkinci mektubu ise ilanı ulusal basında yayınlattıran Abdullah Gül Üniversitesi'ni
Destekleme Vakfı Mustafa Çıkrıkçıoğlu'na hitaben yazan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'ın üslubu da sertleşti. Baysal, Bugün gazetelere verdiğiniz ilanlarda Üniversitenizin neden ülkenin ilk Vakıf destekli Üniversitesi olduğunu duyurmak ihtiyacı duyduğunuza mana veremediğimiz gibi bunun yanlış olduğu için de üzüldük” ifadesini kullandı.
AGÜ'YE TEPKİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!
Abdüllah Gül Üniversitesi'ni Destekle Vakfı'na tepki yağıyor. AGÜ Destekleme Vakfı Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu tarafından bu gün ulusal basına ilanlarla, Abdullah Gül Üniversitesi'nin Vakıf destekli Türkiye'nin ilk üniversitesi olduğu Türkiye kamuoyuna duyuruldu. İlanların gazetelerde yayınlanmasının ardından sosyal medyada örgütlenen Bolulular ve AİBÜ öğrencileri, AGÜ Destekleme Vakfı tarafından verilen ilanın yanlış olduğunu ve Türkiye'de Vakıf Destekli ilk üniversitenin Abant İzzet Baysal Üniversitesi olduğunu sosyal medya aracılığıyla Türkiye kamuoyuna duyurdular.
AHMET BAYSAL'DA TEPKİ GÖSTERDİ
Varilen Yanlış ilana İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'da sessiz kalmadı. Vakıf Başkanı Ahmet Baysal tarafından kaleme alınan iki ayrı mektup hem Cumhur Başkanımız Abdullah Gül'e hem de AGÜ Destekleme Vakfı Başkanı Mustafa Çırıkçıoğlu'na gönderildi. Mektupları Bolu yerel basınıylada paylaşan Vakıf Başkanı Baysal, ilanlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
CUMHUR BAŞKANI ABDULLAH GÜL'DEN RİCA ETTİ!
İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal tarafından Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e hitaben yazılan mektupta,
Sayın Abdullah Gül
Cumhurbaşkanı
Ankara
Değerli Cumhurbaşkanım,
Bugün ülkenin belli başlı gazetelerinde, isminizi taşıyan Üniversiteye destek veren Vakfın neredeyse tam sayfa bir ilanı çıktı. Elbette memnuniyet vericiydi, fakat Vakfımız yönünden,
-gazetelerde görmüşseniz siz de takdir edeceksiniz-, üzücü bir yanı vardı.
Hem ilanlarındaki çok ehemmiyet verdiğim bir yanlışlığı anlatabilmek hem de bu yanılgıyı düzeltmelerini beklediğimizi bildirmek üzere Vakıf Başkanına bir mektup yazdım. Vaktinizi fazla almamak için bu mektubun bir suretini ilişikte bilginize sunuyorum.
Vakıf Destekli Devlet Üniversiteleri modelini yaratmış olan büyük hayırsever rahmetli Amcam İzzet Baysal'a en azından bir vefanın ifadesi olarak Onursal Başkanlığını yaptığınız AGÜ Üniversitesini Destekleme Vakfının yayın yolu