Galatasaray Kulübü 1905 Kültür, Sanat ve Spor Derneği bu yıl ilkini düzenlediği "Yılın En İyileri" ödül törenini Beşiktaş Four Seasons Otel'de gerçekleştirildi.

İki yıl önce GS Kulübü çatısı altında faaliyete başlayan kültür, sanat ve sporda başarılara imza atmış önemli isimleri gelecek nesillere anlatmak misyonu ile hareket eden Mesut Gümüştaş Başkanlığındaki 1905 Kültür, Sanat ve Spor Derneği bu amaç doğrultusunda yılın en iyilerini ödüllendirdi. Sanat spor ve iş dünyasından birçok ismin katıldığı gecede Kültür dalında İzzet Baysal Vakfı Mütevelli heyeti Başkanı Ahmet Baysal, sanat dalında tiyatronun usta oyuncusu Demet Akbağ ve spor dalında Galatasaray Kulübü Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu yılın en iyileri olarak seçildiler.

Ahmet Baysal ödülünü Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın elinden aldı. Ahmet Baysal ödül için davet edilirken, Galatasaray Lisesi dönemi lakabı olan Atom Ahmet lakabı ile sahneye çağırıldı. Ahmet Baysal konuşmasında, İzzet Baysal Vakfı eserlerinden ve Bolu sevgisinden bahsederken Galatasaray Camiasından olmanın kendisine kattığı değerle yaşamaktan duyduğu mutluluğu da katılımcılarla paylaştı. Ahmet Baysal konuşması esasında kendisini ayakta bekleyen Başkan Duygun Yarsuvat'ı yanında ayakta beklediğini görünce, Konuşmamı kısa keseyim yoksa beni susturamazsınız” dedi. Ahmet Baysal aynı gün iki sevinci bir arada yaşadı. Yılın Kültür Adamı ödülünü aldığı sahneden değerli eşi Solmaz Baysal'ın doğum günü olduğunu salondakilere söyleyerek sahneden SOLMAZ ÇOK YAŞA” diye bağırdığında salondan büyük alkış aldı.

Ahmet Baysal'ın yılın ‘Kültür Adamı' ödülünü aldığı gecede onunla birlikte sevincini paylaşanlar arasında kardeşi Mebrure Bağışgil, İlhan Bağışgil, Bolu Eski Belediye Başkanı İzzet Baysal Yönetim Kurulu üyesi Necdet Gören ve eşi, İzzet Baysal Mütevelli Heyeti üyesi Orhan Uçar, Önder Başaran, Aytekin Bayri ve Ayten Bayri de gecede hazır bulundular.

Haber Merkezi