İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Mütevelli Kurulu üyeleri; Mustafa Yaman, Necdet Gören, Bolu Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Solmaz Baysal Öğretmenevi Müdürü Yılmaz Durukan'dan oluşan heyet, Bolu Mudurnulular Derneği'ne bir ziyarette bulundular.
Mudurnulular Derneği Yönetim Kurulu başkanı Celalattin Çelebi ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kenan Köksal, Sabattin Yoldaş, Sami Özdemir, Mehmet Özbey, Denetleme Kurulu üyelerinin yanı sıra kalabalık bir üye grubu da söyleşide hazır bulundu.
Mudurnulular Derneği Başkanı Celalettin Çelebi Ahmet Baysal ve beraberindekilere ‘hoş gediniz' dedi ve Derneğe ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti belirtti. İzzet Baysal Vakfının Bolu'ya yaptığı hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini belirten Başkan Çelebi, Bolunun bir, sağlık, eğitim üniversite şehri olmasında vakfın önemine değindi. Bu güne kadar 131 eserin Bolu'ya kazandırıldığını, buralarda binlerce kişinin çalıştığını söyledi.
Toplantıya katılan basın mensuplarının soruları üzerine, Ahmet Baysal, Bolu merkezde gerçekleştirecekleri yeni bir eğitim yatırımının müjdesini şu açıklamasıyla duyurdu: Bugün, ilgili kurum yöneticileriyle birlikte imzaladığımız, Bolu'muz için yeni bir eğitim yatırımının müjdesini buradan vermek istiyorum. 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu bahçesindeki eski prefabrike yapıların yerine, 16 ilkokul dersliği ve 6 anasınıfından oluşan bir hizmet binasının yapılması kararını aldık. Bu duyuruyu ilk defa burada yapmak nasip oldu. Bolumuza hayırlı olsun” dedi.
Karşılıklı sıcak bir söyleşi havasında geçen ziyaret sırasında Ahmet Baysal; İzsal Döküm Sanayii, İzzet Baysal Vakfı'nın ve Üniversite'nin kuruluş sürecinde yaşananlar hakkında kısa açıklamalarda bulundu. Kurulan Vakfın sağlıklı işleyişi için fabrikadan vazgeçme nedenlerine değinerek, rahmetli İzzet Baysal'ın; Bolulular bu Vakıf sizindir. Ona sahip çıkınız” sözünü bir kez daha hatırlattı.
Mudurnulular Derneği Başkanı Celalettin Çelebi de Ahmet Baysal'a, 2006 yılından bu yana yayınladıkları dergileri takdim ettiler. Ayrıca, Vakıf yayınlarını, İzzet Baysal ve Ahmet Baysal hakkında yayınlanan eserleri takip ettiklerini; AİBÜ Öğretim Üyesi Nuray Özdemir'in hazırladığı Cumhuriyetin Öncü Sanayicisi İzzet Baysal” ve Selami Özsoy'un hazırladığı Hayırların Mühendisi Ahmet Baysal” adlı kitapları okuduklarını, Ahmet Baysal'ın yedi hikâyesinden oluşan Kırmızı Fırıldak” adlı hikâye kitabını özellikle çok beğendiklerini belirttiler. Dernek yöneticileri ve üyeler,” Kırmızı Fırıldak” adlı hikâye kitabını, Ahmet Baysal'a, sırayla imza ettirdiler.
Ahmet Baysal, Mudurnulular Derneği'nin sosyal, kültürel alanlardaki çalışmalarını takdirle karşıladığını, özellikle dernek üyeleri arasındaki birlik ve beraberlik havasını takdirle karşıladığını belirterek, toplantıya katılan üyelere ve dernek yöneticilerine teşekkür etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren sıcak söyleşi sonrasında; Ahmet Baysal, Necdet Gören, Mustafa Yaman, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Öğretmenevi Müdürü Yılmaz Durukan Mudurnulular Derneği'nden ayrıldılar.