İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Yönetim Kurulu üyeleri Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'u ziyaret etti. Ziyarette Ahmet Baysal, Prof. Dr. Hayri Coşkun'u, rektörlüğe atanması vesilesiyle bir kez daha tebrik ederken, vakfın üniversiteye yeni eserler kazandıracağını da açıkladı.
İBV Genel Sekreteri Mustafa Yaman, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Yamaner ve Necet Gören'in de katıldığı ziyarette Ahmet Baysal, Bugüne kadar çok güzel çalışmalar yaptınız. Üniversite-Vakıf işbirliği ile Bolu'ya daha güzel işler kazandıracağımız umudundayım. Hem Üniversitemiz hem vakfımız bunun için var. Bolu, Üniversitemizin arkasında. Bu vesile ile sizi tekrar kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Coşkun, ziyaretten dolayı Ahmet Baysal'a teşekkür ederek, İzzet Baysal Vakfı'nın kuruluşundan itibaren Bolu ve Üniversitemize çok büyük yatırımları ve hizmetleri oldu. Üniversitemize desteğinizi hiç eksik etmediniz. Halen devam eden bu destek bizler için büyük bir mutluluk kaynağı” dedi.
‘DESTEĞİNİZ, BÜYÜK BİR TEŞVİK KAYNAĞI'
Vefatının 14. yıldönümünde İzzet Baysal'ı bir kez daha rahmetle yad edeceklerini belirten Coşkun, Kendisinin başlattığı ve vakıf aracılığıyla devam eden destek nedeniyle her vesile ile şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Bugün Türkiye'de 180'e yakın üniversite bulunuyor. Vakfın kuruluşundan itibaren süre gelen desteği dikkate alındığında AİBÜ bu noktada müstesna bir örnek teşkil ediyor. Üniversitemiz kuruluşundan bugüne epey mesafe katetti. Önümüzdeki süreçte hedefimiz, üniversitemizin bilimsel araştırma ve eğitim kalitesini, toplam kalite yaklaşımıyla üst seviyeye çıkarmak. Üniversiteye her zaman destek olma düşünceniz ve heyecanınızı her zaman canlı tutmanız, bizler için bir teşvik kaynağı. Bizler de bu teşviğin verdiği sorumluluğu yerine getirme gayretindeyiz” diye konuştu.
‘SEBEN'E ÖĞRENCİ YURDU'
Ahmet Baysal ziyarette vakıf olarak yeni yatırımlar yapacaklarını da açıkladı. Baysal, Yarın yapacağımız yönetim kurulunda Seben'de bir öğrenci yurdu yapımı için karar alacağız. İnşallah proje ve diğer hazırlıklar ve sizlerin desteğiyle iki sene içerisinde öğrenci yurdumuzu bitireceğiz” dedi.
Vakfın bu yılki bütçesine, gerçekleşmesini çok istedikleri Hukuk Fakültesi'nin binası için ödenek koyduğunu da kaydeden Baysal, Sizin desteğinizle Yüksek Öğretim Kurulundan bu konuda müjdeli bir haber bekliyoruz.” dedi.
Rektör Coşkun da bu konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.