İl Genel Meclisi Ağustos Ayı toplantıları sona erdi. Hafta boyunca Bolu ve ilçeleri ile alakalı önemli gündem maddelerinin ele alındığı son oturumda 13 madde görüşülerek karara bağlandı. Mecliste Eylül Ayı toplantıları 07 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Yaşar Yüceer Başkanlığında hafta boyunca devam eden İl Genel Meclisi Ağustos Ayı toplantıları sona erdi. Hafta boyunca yoğun mesai harcayan meclis üyeleri son oturumda 13 maddeyi görüşerek karara bağladı.

Toplantıda ilk olarak Mudurnu ilçesinde Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü, Bilgisayar Bölümü ile İmam Hatip Lisesinin bulunduğu yerde 144 öğrenci kapasiteli binanın atıl duruma düşmesi sonucu adı geçen binanın onarılmasına ilişkin Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Raporda, söz konusu binanın yetiştirme kursları için değerlendirilmesinin uygun olduğu belirtildi. Daha sonra İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen iki rapor görüşüldü. Merkez İlçe Gövem Köyü hudutları dahilinde II. Konut alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması, Göynük İlçesi Bölücekova Köyü hudutlarında termal turizm tesis alanı amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanmasının uygun olduğu belirtilen raporlar oy birliği ile kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar doğrultusunda Merkez İlçe Köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere gerekli olan 275 bin TL. ödeneğin Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına, Mudurnu İlçe Köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere gerekli olan 986 bin TL. ödeneğin Mudurnu İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına, Göynük İlçe Köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere gerekli olan 300 bin TL. ödeneğin Göynük İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmasına karar verilen toplantıda İl Özel İdaresi Köy İçme Suları Yönetmeliğinin görüşülmesi talebi incelenmek üzere Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna, Merkez İlçe Vakıfgeçitveren köyüne içme ve kullanma suyu tahsisi yapılması talebi de Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Toplantıda ayrıca Otel ve restoran olarak kiraya verilecek olan Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Mudurnu ilçesi Seyrancık mahallesinde bulunan taşınmazın kira süresinin belirlenmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen rapor doğrultusunda Yeniçağa İlçesi Sarayköy ve Yamanlar Köylerine içme ve kullanma suyu tahsisinin yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Mudurnu Derice Köyü tarım ve hayvancılık alanı amaçlı imar planının onanması talebi ile Merkez İlçe Kındıra Köyü II. Konut alanı amaçlı imar planının onanması talepleri de incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Toplantı İl Genel Meclisi Eylül Ayı toplantılarının 07 Eylül 2015 Pazartesi günü başlamasının kararlaştırılması ile sona erdi. Haber Merkezi