Ankara Üniversitesi mezunu Zirve Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Diş Hekimi Ebru Özkan, 10 yıldır diş hekimliği yaptığını anlatarak; “2012 yılında Ankara Üniversitesi’nden mezun oldum. 10 yıldır bu mesleği yapıyorum. 2016 yılında da Diş Hekimliği Uzmanlık sınavıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periyod ontoloji ana bilim dalında dört yıl uzmanlık yaptım. 2020 tarihinden itibaren periyod ontoloji uzmanı olarak çalışıyorum. 4–5 aydır burada çalışıyorum” şeklinde konuştu.

“EN AZ 6 AYDA BİR DİŞ KONTROLÜ YAPILMALI”

Günde en 1 kez diş fırçalanması gerektiğini ifade eden Ebru Özkan; “Ağız aslında sadece dişlerimizin temiz olması ya da ferah bir nefes ya da sağlıklı gülmek için değil, aslında vücudumuzda bir bütün halinde işlev gören bir organımız. Yani bazen sadece estetik olarak bakıyor hastalarımız ama ağızdaki pek çok hastalık vücudumuzun diğer sistemlerini işaret edebiliyor. Bu yüzden Diş Hekimliği kontrollerini en az 6 ayda bir yapmamız gerekiyor. Ağız hijyenine de günde en az 2 kere olmak üzere dişlerimizi fırçalamalıyız. En azından ayrıntılı günde 1 kere fırçalama bile bize yetecektir.” şeklinde konuştu.

Özkan, Klinikte yapılan işlemlerden de bahsederek; “Klinikte en çok hastaların başvurduğu eksik dişleri, protez, bunun yanında hem estetik hem işlevli olabilecek şekilde dolgular, kanal tedavileri, cerrahi işlemler, diş çekimi, 20 yaş dişleri, gömülü diş işlemleri, estetik diş olarak zirkonyum dişler, lamineler bunların hepsi kliniğimizde uygulanıyor” dedi.