30 Mart yerel seçimleri sonrası yapılan istatistiklerde, MHP'nin merkeze yakın köylerde geçmişe oranla ciddi kan kaybı yaşadığı görülüyor. 112 köyde kullanılan oylara bakıldığında MHP'nin Ağaçcılar Köyü ve Berk Köyü'nde 3 Hilalli bayrağı dalgalandırmaya devam ettiği görülüyor.
30 Mart yerel seçimleri sonrası vatandaşın gözü sandıklardan çıkan sonuçlara kitlenmiş durumda. İl Genel Meclisi -sandık bazında- değerlendirildiği taktirde, durumun pek de iç açıcı olmadığı görülüyor.
112 köyde kullanılan oylara bakıldığında MHP'nin sadece iki köy de sandıktan birinci parti olarak çıktığı görülüyor. Buralarda da MHP'nin birinci olma nedeni, köylülerin kendi evlatlarına sahip çıkması.
AĞAÇCILAR KÖYÜ'NDEN AYNI TARİFE!
MHP'nin tüm kademelerinde görev yaparak bir süredir aktif siyasetten uzaklaşan Mansur Şen'e köyünün desteği sürüyor. 30 Mart yerel seçimlerinde Ağaçcılar Köyü'nde 251 seçmenin sandık başına gittiği görülürken, bu seçmenlerden 85 adeti AKP'yi, 65 adeti CHP'yi desteklerken, 93 seçmen MHP'ye oy vermiş durumda. Ağaçcılar Köyü'nde 2009 seçimlerinde kıl payı AKP sandıktan birinci çıkarken, 2011 seçimlerinde MHP öne geçen parti durumundaydı.
BERK EVLADINA SAHİP ÇIKTI!
MHP'nin bir diğer birinci köy ise Berk. Berk Köyü'nde 2011 yılında yapılan seçimlerde AKP birinci parti çıkarken, 2014 seçimlerinde bayrağı MHP'ye kaptırmış durumda. Bunun nedeni ise MHP İl Genel Meclisi 2. Sıra adayı Yücel Yılmaz'ın Berk'li olmasından kaynaklanıyor.
659 seçmenin oy kullandığı Berk Köyü'nde 254 seçmen AKP'yi, 147 seçmende CHP'ye oy vermiş durumda. Berk Köyü MHP'den aday olan Yılmaz Yücel'e ise 273 oy vererek sahip çıkmış durumda.