Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü lise öğrencilerinin toplumsal bütünleşme ve dayanışmayı benimsemeleri, başta terör örgütleri olmak üzere zararlı oluşumların ağına düşmelerinin engellenmesi amacıyla liselerde ‘Gençlik ve Güvenli Gelecek' seminerleri veriyor. Emniyet yetkilileri bunun için Bolu Fen Lisesi'ndeydi.
Bolu Valiliği öncülüğünde, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Bolu Merkez ve İlçelerinde bulunan liselerde öğrencilerinin toplumsal bütünleşme ve dayanışmayı benimsemeleri, başta terör örgütleri olmak üzere zararlı oluşumların ağına düşmelerinin engellenmesi amacıyla "Gençlik ve Güvenli Gelecek" seminerleri veriliyor.
2013-2014 Eğitim/Öğretim yılı içerisinde İl Emniyet Müdürlüğünde görevli, iletişim uzmanlığı ve etkin sunum eğitimleri almış, konusunda uzman görevliler tarafından verilen seminerde Komiser Yardımcısı Muhammet Yıldırım öğrencilere hitap etti.
Yıldırım, Davranışların görünmez dünyası düşüncelerdir. Bu sebeple gençlerimizi arzulanan istikamette davranışlarda bulundurmak için önce düşünce dünyasında gerekli değişikliğin yapılması gerekmektedir. Gençlik çağı insan yaşamındaki en kritik dönemlerden biridir. Çocukluktan ergenliğe adım atan gençlerde ilk değişiklikler önce fizyolojilerinde başlamaktadır. Ergenlik dönemi ile gençliğe ilk adımını atan bireyin fizyolojilerindeki bu orantısız ve karmaşık görüntü psikolojisinde de görülmektedir. Gençlerimizi suç örgütlerinden ve zararlı düşüncelerden koruyabilmek için kendi ayaklan üzerinde durabilen, kendine yetebilen, rasyonel, mantıklı ve akılcı bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Aslında gençlerin büyüklerden beklediği sınırsız bir özgürlük ve başına buyruk olmak değildir. Onlar; toplumda kendilerine yer edinebilmek, kendilerini ispat etmek için bağımsız olmak, güvenilmek ve adam yerine konmak isterler. Onların sabırsızlığı gençlik çağının belirsizliğinden bir an önce kurtulma çabasından kaynaklanmaktadır” dedi.
Yapılan çalışmalar sonucunda gençlerin yaşamlarını sorunsuz bir şekilde devam ettirmeleri, suç örgütlerinin propagandalarına karşı daha bilinçli olmaları, muhtemel gelebilecek tehditlere karşı duyarlı olabilmeleri amacıyla, "Gençlik ve Güvenli Gelecek" isimli konferansın organize edildiğini söyleyen Yıldırım, ikinci bölümde videolar eşliğinde yaşanmış hayat hikâyelerine yer verdi.
Bolu Merkez ve İlçelerinde bulunan liselerde verilen "Gençlik ve Güvenli Gelecek" lise öğrencilerinin toplumsal bütünleşme ve dayanışmayı benimsemeleri, başta terör örgütleri olmak üzere zararlı oluşumların ağına düşmelerinin engellenmesi amacını taşıyor. Şuana kadar il genelinde toplam 39 okulda 3 bin 897 öğrenciye ulaşıldı.