Orman üretim işçilerinin eğitimi konusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde Bolu Orman Müdürlüğünde ilk eğitime başlandı.
Bakanlıklar arasında yapılan protokol çerçevesinde Bolu Orman Bölge Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Şube Müdürlüğü koordinesinde Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 32 saatlik Ağaç Kesme ve Boylama, 24 saatlik İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği modüler programına uygun eğitim çalışmalarına Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalışan S.S. Çaygökpınar Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi üyeleri katıldı.
Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü (AKBO) eğitici eğitimi almış Orman İşletme Şefleri Rıdvan Aksu ve Fatih Bilgili ile İş Güvenliği Uzmanı Murtaza Cicioğlu tarafından verilen eğitimin açılışında İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü A.Rüştü Söyleyici, Aladağ Orman İşletme Müdürü Gültekin Aksan ve Şube Mühendisi Özkan Yavuz da yer aldı. Eğitim sonunda yapılacak sınav sonucunda başarılı olan katılımcılara Halk Eğitim Merkezi tarafından Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü (AKBO) belgesi verileceği, söz konusu eğitime talepte bulunan tüm orman köylüleri ve orman kalkınma kooperatifi üyelerine 5 yıllık program dahilinde eğitim verileceği belirtildi.