AFAD İl Müdürlüğü bir açıklama yayımlayarak, İlimizin farklı yerlerinde farklı zamanlarda meydana gelen yangınlarda bir çok vatandaşımızın evi ve ahırı zarar gördü. Bolu AFAD Müdürlüğü ekipleri sıfırıncı dakikadan itibaren müdahale çalışmalarında yer aldı. Yangın sonrasında ise iyileştirme olarak afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmeye çalışıldı. Bu kapsamda afetzedelerimize acil yardım ödeneği verildi, ardından da konut edindirme çalışmaları yürütüldü” bilgisini verdi.

AFAD İl Müdürlüğü açıklamasına şöyle devam etti; Meydana gelen yangınlarda hak sahibi olan vatandaşlarımız için Evini Yapana Yardım(E.Y.Y) yöntemi ile yapılan inşaat çalışmalarının son hali aşağıda ilçe ilçe verilmiştir.

-Kıbrıscık İlçesi Çökeler Köyü'nde: 2 konut tamamlandı.

-Mudurnu Göllüören ve Karataş Köylerinde: 1 konut, 1 ahır inşaatı ve 1 orta hasarlı konut onarımı tamamlandı.1 konut inşaatı devam ediyor.

-Seben İlçesi Yağma Köyü'nde 1 konut inşaatı ve 1 orta hasarlı konut onarımı tamamlanırken 2 konut inşaatı devam ediyor.

-Göynük İlçesi Aşağıkınık ve Bulanık Köylerinde: 8 konut ve 2 ahır inşaatı devam ediyor.

-Merkez İlçesi Örencik Köyü'nde 1 ahırın inşaatı tamamlandı 1 konut inşaatı devam ediyor.”

Bolu AFAD İl Müdürü Sayın Hasan ERDOĞAN İlimizin çeşitli yerlerinde yaşanan yangınlar sonrası birçok vatandaşımızın evi, ahırı ve hayvanları zarar gördü maalesef ölümle sonuçlananları da oldu. Biz Kurum olarak vatandaşlarımızın acısını hafifletmek ve mağduriyetlerini giderebilmek için çalıştık ve E.Y.Y yöntemi ile çok sayıda afetzedemiz konut sahibi oldu. Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde, vatandaşlarımızın yangın konusunda evlerinde gerekli önlemleri almalarını ve Kurumumuzun bu hususta zaman zaman yapmış olduğu uyarıları önemsemelerini istiyorum. Dileğimiz Allah bir daha böyle olaylar yaşatmasın. ” dedi.