Yeni yürürlüğe giren Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) yerelde yapılacak çalışmaları için ilk toplantı yapıldı.

Toplantıda her türlü afet düşünülerek planlanan ve Afet Yönetim Sistemine geçişi sağlayacak TAMP'ın yerelde başarıyla yürütülebilmesi için hazırlanacak İl Müdahale Planı (BAMP) hakkında bilgiler verildi. Vali Yardımcısı Hakkı LOĞOĞLU Başkanlığında gerçekleşen toplantıya BAMP'ın hazırlanmasında yer alacak Ana ve Destek Çözüm Ortağı olan kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri katıldı. Vali Yardımcısı Hakkı LOĞOĞLU'nun konuşmasıyla başlayan toplantıda AFAD İl Müdürü Hasan ERDOĞAN katılımcıları bilgilendirmek için bir sunum yaptı.

Vali Yardımcısı, İlimiz fay hattı üzerinde bulunan bir il bu nedenle her şeyi öngörerek planlar yapmalı her şeye kendimizi hazırlayabilmeliyiz. Afet öncesi ne kadar hazırlık yaparsak afet anında ve sonrasında o kadar nefes alırız. Bütün kurumlar afetlerde görevlerinin ne olduğunu bilmeli ve hazırlanmalı sık sık tatbikatlar yapmalı ve ilimizde yapılan tatbikatları da ciddiye almalı. Eğitim çok önemli . Deprem anında nasıl davranılacağı her okulda her birimde insanlarımıza öğretilmeli, kulaktan dolma bilgiler zarar verebilir. Afet sonrası arama kurtarma çalışmaları için gönüllü olunmalı ne kadar çok vatandaşımız bu konuda bilgi sahibi olursa o kadar çok hayat kurtulur” dedi.

AFAD İl Müdürü Hasan ERDOĞAN ise yaptığı sunumda; TAMP'ın amaç, kapsam ve yasal dayanaklarından, BAMP'ın içinde yer alan Hizmet Grupları ve bu grupların sorumlusu olacak Ana Çözüm Ortağı (AÇO) kurumlar ile bu kurumlara yardımcı olacak Destek Çözüm Ortaklarının (DÇO) görevlerinden, plandaki yeniliklerden ve planın sağlayacağı faydalardan bahsetti.

Toplantı çalışmada görev alacak personelin belirlenerek listelerin hazırlanması üzerine gerçekleşecek ikinci toplantının kararlaştırılması ile sona erdi.