“Afete Hazır Türkiye – Afete Hazır Okul Kampanyası İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Bolu AFAD İl Müdürlüğü tarafından okul idarecilerine ve öğretmenlere yönelik seminer gerçekleştirildi.
Bolu İlinin tüm ilçe ve merkez okullarını kapsayan seminerde; Okul Afet ve Acil Durum Planları'nın hazırlanması, öğrenci, öğretmen ve diğer eğitim çalışanları üzerinde afet kültürünün oluşturulması konularından bahsedildi. İlçe ve Merkez okulları için farklı günlerde gerçekleşen seminere Bolu AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan'da katıldı.
Erdoğan yaptığı açılış konuşmasında, Yaşadığımız coğrafya dünyanın en önemli fay zonlarından biri üzerinde bulunuyor ama bununla birlikte bize pek çok doğal güzelliği de sunuyor. Yapacağımız hazırlıklarla risk yönetimini en etkin şekilde yapabilir ve olası bir afette meydana gelecek hasarı en aza indirebiliriz. Bunu birlikte yaparsak başarılı olabiliriz. Okullar ve öğretmenler hazırlık aşamasının en önemli halkalarından biri” diyerek yorucu bir senenin bitiminde seminere katılımın yoğun olması sebebiyle de teşekkür etti.
Katılımcılara Okul Afet ve Acil Durum Planlar'nın hazırlanmasına yönelik verilen bilgilerin ardından afet türleri ve afet anında doğru davranış şekilleri de anlatılarak gerçekleşen seminer Çök-Kapan-Tutun tatbikatı ile tamamlandı. Tüm katılımcılara seminer sonunda DASK Kumbaraları dağıtıldı. Haber Merkezi