Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) yereldeki çalışmaları için ikinci toplantı yapıldı.

Bolu Müdahale Planı (BAMP) için ilk toplantı, Ana ve Destek Çözüm Ortağı Kurum ve Kuruluşların Bölge ve İl Müdürlerinin katılımıyla Vali Yardımcısı Sayın Hakkı Loğoğlu Başkanlığında 1 Ekim 2014'te gerçekleşmiş ve gerçekleşen toplantıda katılımcılar plan konusunda bilgilendirilmişti.

AFAD İl Müdürlüğü binasında, Ana Çözüm Ortağı Kurumlardan yetkililerin katılımıyla gerçekleşen ikinci toplantı AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan'ın konuşması ile başladı.

AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan yaptığı konuşmada, Bu ikinci toplantımız. İlkinde kurumların en üst amirlerini bilgilendirdik. Bu toplantımızda ise BAMP'ın hazırlanmasına ilişkin bilgiler vereceğiz. Yerelde 26 tane hizmet grubumuz var. Her hizmet grubu planını kendisi hazırlayacak ve afet anında hazırladıkları planı kendileri yönetecek. Afet Müdürlüğü olarak bizlerin 8 hizmet grubu var ayrıca bu işin koordinasyonundan sorumluyuz. Bu plan bizler için çok önemli Sayın Valimiz de bu işe büyük önem veriyor. Ortaya iyi bir çalışma çıkartmak için hep birlikte çalışacağız” dedi.

AFAD İl Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Levent Sönmez ise, Hizmet Grubu Operasyon Planlarının nasıl hazırlanacağını örnek bir plan üzerinden anlattı.

Sunum sonrası plan hazırlama sürecinin işleyişine dair bilgi paylaşımında bulunularak toplantı tamamlandı.