1 – 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri devam ediyor. Bu etkinlikler çerçevesinde Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, Mimar İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi, Özel Pamuk Şeker Kreş ve Gündüz Bakımevi, Mebrure - İlhan Bağışgil Anaokulu, Esentepe Huzurevi, Nimet Meto Kız Teknik ve Meslek Lisesinde Afet Bilinci eğitimi verildi.
Bolu AFAD İ Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Levent Sönmez ve Arama Kurtarma Teknisyeni Adnan Esen Özel Pamuk Şeker Kreş ve Gündüz Bakımevinde miniklerle bir araya geldi.
Gerçekleşen eğitimde miniklere Depremin ne olduğu, Nasıl oluştuğu, Dünyamızın iç yapısı, Afet ve acil durum çantasının nasıl hazırlanacağı, Depremi nasıl hissedeceğimiz, Çök – Kapan – Tutun hareketi, Deprem sonrası binadan ayrılma ve toplanma alanlarına gitme konuları görsel materyaller kullanılarak oyunlarla uygulamalı bir şekilde anlatıldı.
Bolu AFAD İl Müdürü Sayın Hasan Erdoğan İlimiz deprem riski en yüksek ilk 10 il içerisinde yer almakta. Millet olarak bu konuda çok sıkıntılar ve acılar yaşadık Başkanlığımızla birlikte halkımızı afetlere hazırlamak afetler sonrası yaşanacak kayıpları en aza indirmek için çalışıyoruz. Bu konuda en iyi aracımız eğitimler. 1 – 7 Mart Deprem Etkinlikleri kapsamında İlimizde pek çok okuldan özellikle kreş ve anaokullarından eğitim talebi geldi. Ağaç yaşken eğilir sözünden de yola çıkarak özellikle çevresine daha bilinçli bakan çevresindeki tehlikelerin ve risklerin daha çok farkında olan bir nesil yetiştirmek için kreşlerimizdeki miniklerimize çok önem veriyoruz. Onları korkutmadan afetlere hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.