Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3.Sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Dersi için "Afet Bilinci Eğitimi" aldı.

AİBÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerine "Afet Bilinci Eğitimi"ni veren Bolu AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan gazetemiz muhabirine yaptığı açıklama da, Her sene üniversitede değişik bölümlere zaman zaman bu eğitimleri veriyoruz. Eğitim dönemi başından sonuna kadar talepler doğrultusunda bu eğitimler sürüyor. Öğrencilere afet bilinci, deprem, yangın, sel gibi konularda bilgi veriyoruz. Bazen de üniversite hocalarımızın da katılımı ile final değerlendirmesi yapıyoruz. Bu çalışmalar biraz daha kapsamlı oluyor” dedi.

Açıklamasına devam eden Erdoğan, Günümüzde, karşı karşıya kalınan afet risklerini belirlemek, doğa kaynaklı ve insan kaynaklı olayların afete dönüşmemesi için gereken önlemleri almak, risk azaltma ve hazırlıklı olma çalışmaları afet yönetiminin en önemli parçası haline gelmiştir. Toplumun; bilinçlenmesi, afetlere karşı, ne zaman ne yapacağını bilen bireylerden oluşması, afetlerin ardından geliştirilen politikaların odak noktası olmuştur. Afet bilinci, bireyin içinde yaşadığı toplumda ve bölgede afet tehlikelerinin getirebileceği zararlar hakkında bilgilenmesini, bunlardan korunmak için hazırlıklı olmasını ve bu bilinci etrafındaki diğer bireylere de aktarmasını ifade etmektedir. Afet bilinci ve hazırlık, hem bireylerin hem de toplumun afet bilinci kültürünün önemli bir parçasıdır.

Afet öncesinde; afete neden olabilecek tehlike ve risklerin belirlenmesi, mümkünse önlenmesi veya olası etkilerinin, zararlarının azaltılması, olaylara karşı eğitim ve tatbikatlarla tüm paydaşların hazırlıklı olmasının sağlanması, afetlere karşı bilinçli ve dirençli nesiller yetiştirilmesi, bireyden topluma herkesin sorumluluğudur. Bu sorumluluk çerçevesinde öğrencilerimizle bilgilerimizi paylaştık” şeklinde konuştu. Haber Merkezi