Ahmet Zahteroğulları'na düzenlenen veda törenine katılanlara yönelik hoş olmayan ifadeler kullanan Adnan Uzun hakkında ilk adli başvuru, MHP İl Başkanı Mehmet Aydın'dan geldi. Bolu Cumhuriyet Savcılığı2na dilekçe veren Aydın, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi;

BOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

İlimizde bir yıldır görev yapan sayın valimiz Ahmet Zahteroğulları görevden alınmış tayini Ankara'ya çıkmıştır. Bolu'da bir yıl gibi kısa bir süre görev yapmış ve halkın sevgisini kazanmıştır. Bolu halkı da 25.02.2018 tarihinde hiçbir devlet adamına nasip olamayacak coşkulu bir kalabalıkla valimizi, valilik binası önünde coşkulu bir veda töreni ile uğurlamıştır.

Adnan Uzun isimli vatandaş bu uğurlamaya katılan Bolu halkına ve bu uğurlamaya katılan şahsıma 26.05.2015 tarihinde kendi facebook sayfasında basın yolu ile hakaret etmiştir. Yapmış olduğu bu hakaret şahsıma ve Bolu halkına yapılmış ve bu uğurlamaya katılan vatandaşlarımızın gururunu incitmiştir.

Yapılan suç ve hakaret ile ilgili delil olan fotoğraf ekte sunulmuştur.

Anığın eylemi suç teşkil ettiğinden gerekli kovuşturmanın yapılarak sanığın cezalandırılması için Savcılığınıza müracaat zorunluluğu doğmuştur.

Sonuç ve istem;

Sanık hakkında gerekli kavuşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini arz ve talep ederim. 02/03/2015